Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Bravo dečki! Čilić i Gojo doveli Hrvatsku do velikog vodstva protiv Indije

Hrvatska - Indija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
06.03.2020.
u 19:40

Subotnji program otvaraju parovi: Mate Pavić i Franko Škugor trebali bi se sučeliti s veteranima Rohanom Bopannom i Leanderom Paesom, koji zajedno imaju 86 godina

Iako je protiv sebe imao bolje plasiranog tenisača, i to za više od 100 mjesta, 22-godišnji Borna Gojo (277. na ATP listi) uspio je dovesti Hrvatsku u vodstvo s 1:0 u prvom meču zagrebačkog dvoboja s Indijom u ovogodišnjim kvalifikacijama za završni turnir Davisova kupa u Madridu. Splićanin je za nepuna dva seta svladao Prajnesha Gunneswarana, 132. tenisača svijeta, sa 3:6, 6:4, 6:2 i tako stigao do svoje prve pobjede u hrvatskom dresu (u trećem susretu, nakon poraza od Nadala i Rubljova).

U prvom setu Gojo se prilično mučio, malo ga je uhvatila i nervoza, pa je Indijac relativno lako dolazio do prilike za break. Borna se u prvom gemu obranio sjajnim servisom, u petom je također spasio dvije break-prilike, ali je posustao u sedmom. No, već u drugom setu naš je mladi tenisač oslobodio ruku i podignuo razinu igre. Pritisnuo je suparnika već u prvom gemu, propustio je prvih pet prilika za obrat, ali nije i šestu i tako je došao do prednosti koju više nije ispuštao.

Hrvatska - Indija
1/13

Vidjelo se da dojučerašnji američki sveučilištarac ima igru i udarce (servis i volej su mu sasvim solidni) za iskusnijeg indijskog igrača. To se i potvrdilo u trećem setu, kada je Borna na krilima domaće publike (u maloj dvorani Sportskog doma okupilo se solidnih 3000 gledatelja, a ambijent je dodatno uljepšala i glazba s Trsata), stigao do konačne pobjede i prvog boda za Hrvatsku u ovom važnom dvoboju.

Naš je tenisač u cijelom meču realizirao četiri od 14 prilika za break (Indijac 3 od 9), a pogodio je i devet asova servirajući i 228 kilometara na sat.

U drugom meču Marin Čilić slavio je protiv Ramkumara Ramanathana (ATP - 182.) sa 7:6, 7:6.

Hrvatskoj treba još jedan bod iz subotnja tri dvoboja kako bi stigla do završnog turnira u Madridu koji se igra u studenome. 

Subotnji raspored (od 15 sati):

Mate Pavić/Franko Škugor - Rohan Bopanna/Leander Paes

Marin Čilić - Prajnesh Gunneswaran

Borna Gojo - Ramkumar Ramanathan

>>> Pogledajte veliko finale humanitarnog turnira na Šalati


 

Komentara 2

Avatar LisaII89
LisaII89
17:23 07.03.2020.

Barbara, 35. bxes.xyz/d962097

PL
Playmaker
02:41 07.03.2020.

eh pa tako nekako ali mislim opet izpodprosjećna Ocjena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije