Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savlje St. Louisa

Branitelj naslova Chicago u doigravanje krenuo porazom

St. Louis Blues
Reuters/PIXSELL
14.04.2016.
u 12:15

Prošlogodišnji finalisti Tampa Bay Lightning poveli su sa 1-0 u pobjedama protiv Detroit Red Wingsa domaćim 3-2 uspjehom.

Branitelji naslova NHL prvaka, hokejaši Chicago Blackhawksa u ovogodišnje su doigravanje krenuli 0-1 porazom u produžetku na gostovanju kod Saint Louis Bluesa.

Većim dijelom dvoboja gosti iz Chicaga bili su aktivnija momčad o čemu svjedoči i omjer udaraca prema vratima od 35-18 u njihovu korist, ali sjajan je na vratima domaćih bio Brian Elliott koji je uspio obraniti sve pokušaje Blackhawksa, da bi sredinom prvog produžetka kapetan Bluesa David Backes (69:04) uz ogromnu dozu sreće postao strijelac odlučujućeg pogotka. Backes je s lijevog krila uputio pločicu pred vrata gdje je ona pogodila braniča gostiju Trevora van Riemsdyka u klizaljku i od nje skrenula prema golu, te prošla u mrežu kroz noge nemoćnog Coreya Crawforda.

Pittsburgh Penguinsi i New York Rangersi susreću se treću godinu zaredom u doigravanju. Oba posljednja dvoboja završena su prolaskom Rangersa, ali ove godine favoriti su Pensi koji su u završnici ligaškog dijela igrali u odličnoj formi upisavši 14 pobjeda u posljednjih 16 nastupa. U prvoj utakmici u Pittsburghu domaći su opravdali predviđanja 5-2 pobjedom, no goste više od poraza mora zabrinuti ozljeda njihova ključnog igrača, vratara Henrika Lundqvista. Njega je 48 sekundi prije kraja prve trećine, kod rezultata 0-0, vlastiti branič Marc Staal nehotično udario palicom u oko. Lundqvist je ostao na vratima do kraja trećine, no to se pokazalo lošom odlukom, jer su Pensi samo 30 sekundi nakon tog incidenta poveli kada je Patric Hornqvist (19:42) pospremio odbijanac u mrežu.

Početkom druge trećine na vrata Rangersa je stao Antti Raanta, a njega je krajem tog dijela igre svladao Sidney Crosby (38:56) kada je izbio sam pred njega. U trećem dijelu postignuto je još pet pogodaka, prvo je Derek Stepan (43:10) smanjio na 2-1 u situaciji kada su Rangersi imali dva igrača više na ledu, ali ključni trenutak dogodio se nešto više od dvije minute potom kada je Tom Kuhnhackl (45:31) pogodio za 3-1 s igračem manje. Hornqvist (48:02) je svojim drugim golom povisio na 4-1 potom je Stepan (50:11) svojim također drugim golom smanjio na 4-2, da bi već tri minute prije kraja Rangersi povukli vratara s leda što je Hornqvist (57:10) iskoristio za svoj treći pogodak kojim je postavio konačnih 5-2.

Prošlogodišnji finalisti Tampa Bay Lightning poveli su sa 1-0 u pobjedama protiv Detroit Red Wingsa domaćim 3-2 uspjehom. Junak pobjede Lightninga bio je Nikita Kučerov (6:23, 29:29), koji je postigao dva efektna gola, prvoga za 1-0, a drugoga za 2-2. Gosti iz Detroita uspjeli su u međuvremenu početkom druge trećine s dva gola preokrenuti zaostatak u vodstvo preko Mikea Greena (22:11) i Justina Abdelkadera (24:07). Nakon drugog Kučerovljeva gola rezultat se dugo nije mijenjao, da bi sredinom treće trećine Alex Killorn (48:52) iskoristio brzu akciju Lightninga za pobjednički pogodak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije