Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESLANJE

Braća Sinković otputovali na treću regatu Svjetskog kupa u Rotterdamu

Valent i Martin Sinković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
10.07.2019.
u 13:30

"Ovaj Svjetski kup nam nije bio u planu, međutim zbog moje ozljede leđa morali smo preskočiti drugu regatu Svjetskog kupa i Henley regatu, tako da nam je ovo jedina provjera uoči SP u Austriji", rekao je Valent Sinković.

Najbolji hrvatski veslači braća Martin i Valent Sinković u srijedu su otputovali na treću regatu Svjetskog kupa, koja se održava od 12. do 14. srpnja u nizozemskom Rotterdamu.

"Ovaj Svjetski kup nam nije bio u planu, međutim zbog moje ozljede leđa morali smo preskočiti drugu regatu Svjetskog kupa i Henley regatu, tako da nam je ovo jedina provjera uoči SP u Austriji", rekao je Valent Sinković.

 Svjetski veslački kup ulazi u završnu fazu, a posljednja regata kombinirat će se s tradicionalnom Holland Beker regatom i natjecat će se veslači iz 42 države. To će ujedno biti i posljednja regata uoči kvalifikacija za Olimpijske igre na Svjetskom prvenstvu u Linzu-Ottensheimu u Austriji krajem kolovoza.

Martin i Valent Sinković imat će jaču konkurenciju u odnosu na prvu regatu Svjetskog kupa i Europsko prvenstvo, jer će u dvojcu bez kormilara nastupiti sve najbolje posade, Australci, Novozelanđani, Rumunji, Srbi, Francuzi. Ovo će biti prva prava provjera forme gdje će se vidjeti trenutna situacija, te prema tome organizirati daljnje pripreme za Svjetsko prvenstvo.

 "Nećemo biti na 100 posto zbog te moje ozljede, propustili smo deset dana veslanja, ali dobro smo se spremili i mislim da ćemo biti spremni odraditi tri jake utrke u tri dana. Morali smo ubaciti ovo natjecanje jer nam nedostaje utrka nakon Europskog prvenstva i treba nam provjera stanja u odnosu na najjaču svjetsku veslačku konkurenciju. Najviše nas zanimaju Australci koji su pobijedili dosta uvjerljivo na drugoj regati Svjetskog kupa i imaju, kao i mi, dosta brz start, pa će to biti zanimljiva utrka", dodao je Valent Sinković.

Prva utrka na rasporedu je u petak oko 10 sati. Polufinale je u subotu oko 11.15 sati, a finalnu utrka je u nedjelju u 11.22 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije