Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HVALA ŠVICARSKIM HRVATIMA'

Braća Sinković brutalno uzvratila Srbima!

03.06.2019.
u 15:39

U velikoj želji da potvrde da nije bila slučajna njihova pobjeda nad Sinkovićima, na prvoj regati Svjetskog kupa, Srbi su potpuno krahirali. Pod težinom tog pritiska Vasić i Mačković najprije su na startu ukrali jedan metar, pa je start ponovljen, a onda su izgubili smjer pa su udarali u bove.

Valent i Martin Sinković pomeli su konkurenciju u dvojcu bez kormilara na Prvenstvu Europe u Luzernu. Već na polovici utrke imali su prednost od 21 metra, na 1500 su najvećim konkurentima Rumunjima bježali 22 metra pa su “ušetali” u cilj omogućivši svjetskim doprvacima Cozmiucu i Tudosi omogućili da ponešto smanje tu razliku (+2.07 sekundi).

Išli smo brže od dogovora

– Sjajan je osjećaj. Pobijediti za jednu dužinu čamca čini se komfornim i ovo je bilo prvi put da smo obranili neki svoj naslov u ovoj disciplini. Malo smo pali u posljednjih 200 metara, no sveukupno smo veslali sjajno. Čak smo išli i brže od dogovora. Planirali smo izaći naprijed sa starta jer smo u obje kvalifikacijske utrke imali najbolje vrijeme, no ponio nas je dobar osjećaj u čamcu pa smo rekli da ćemo dati maksimum pa što god da bilo – kazao je Valent na kojeg se nadovezao brat mu Martin:

– Od početka smo vodili, ni sam ne znam kako. Ovo je bilo kao kad smo dominirali u dvojcu na pariće s jakim startom i sve do kraja jako. Hvala švicarskim Hrvatima koji su odlično navijali.

U velikoj želji da potvrde da nije bila slučajna njihova pobjeda nad Sinkovićima, na prvoj regati Svjetskog kupa, Srbi su potpuno krahirali. Pod težinom tog pritiska Vasić i Mačković najprije su na startu ukrali jedan metar, pa je start ponovljen, a onda su izgubili smjer pa su udarali u bove. Na koncu su bili šesti sa zaostatkom za hrvatskim pobjednicima većim od 10 sekundi.

A baš taj kiks u Plovdivu, jako dobro je iskoristio njihov genijalni trener Nikola Bralić pa su “razbuđena” braća Sinković tada prionula poslu te su još jednom demonstrirali svoju tehničku, fizičku i mentalnu spremnost i s lakoćom osvojili svoje četvrto europsko zlato. Nakon lanjske pobjede u Glasgowu, ovo im je drugo u dvojcu bez kormilara, a po jedno imaju u dvojcu na pariće (2016.) i četvercu na pariće (2012.). Sveukupno, Sinkovićima je ovo 14. medalja na najvećim svjetskim natjecanjima, a još uvijek su u najboljim veslačkim godinama jer Valent ima 30, a Martin 29 godina.

U tim godinama je i skifist Damir Martin kojem bi ovo trebala biti sezona povratka u svjetski vrh. Najavio je to pobjedom u prvoj regati Svjetskog kupa u Plovdivu, ali i u kvalifikacijskim utrkama ovog Europskog prvenstva. No, Damšo kao da je sve rezerve energije potrošio u subotu, kada je odvozio dvije utrke (četvrtfinale, polufinale) pa je u jučerašnjem finalu bio peti, nekonkurentan za odličja.

Radonić bolji nego lani

No, dobar je to pokazatelj za veslača koji izlazi iz ozljeda i prateće krize i koji je lani u Glasgowu bio 15., a deprimiran time, na Svjetskom prvenstvu nije niti nastupio.

U konkurenciji teških samaca slavio je Oliver Zeidler. Ovaj 22-godišnji Nijemac bio je perspektivni plivač, njemački prvak na 100 slobodno, a veslati u skifu počeo je tek u rujnu 2016. nakon čega mu je trebalo manje od tri godine da postane europski prvak. Doduše, Zeidler potiče iz, olimpijski uspješne, veslačke obitelji pa je genetska predispozicija došla do izražaja.

Treći hrvatski finalist bio je laki samac (veslači do 72 kg) Luka Radonić koji je osvojio četvrto mjesto, što je za jedno mjesto bolje od lanjskog dometa.

Komentara 17

KB
kbr
16:18 03.06.2019.

kakvi srbi, rumunji su bili glavni konkurenti

Avatar Kaladin
Kaladin
16:52 03.06.2019.

Nisu se ni osvrnuli na njih

PU
puntar13
17:54 03.06.2019.

Hehehe, prošli ih kao plitak potok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije