Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klasa 49er

Braća Šime i Mihovil Fantela svjetski prvaci u jedrenju

Šime i Mihovil Fantela
Foto: Sailing World Championship
1/4
11.08.2018.
u 14:27

U rasplet za odličja braća Fantela krenuli su s prvog mjesta i jedino ih je loš plasman mogao ostaviti bez zlatne medalje

Braća Šime i Mihovil Fantela osvojili su naslov svjetskih prvaka u jedrenju u klasi 49er na natjecanju koje se održalo u danskom Aarhusu.

Zadrani su medalju osigurali još uoči posljednjeg subotnjeg plova. U rasplet za odličja braća Fantela krenuli su s prvog mjesta i jedino ih je loš plasman mogao ostaviti bez zlatne medalje. 

>> Pogledajte kako se hrvatske sportske legende zabavljaju na jedrenju

Braća Fantela su u posljednjem plovu bili peti što im je bilo dovoljno za prvo mjesto. Drugi su Francuzi Frei i Delpech, a treći Nijemci Fischer i Graf.

Olimpijski i svjetski prvak Šime Fantela ovim je zlatom ušao u krug jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama, među njima su Brazilac Robert Scheidt, Britanci Ben Ainslie i Ian Percy, te Šveđanin Frederik Loof.

Braća Fantela su uoči prvenstva u Aarhusu bili 17. posada na svijetu. Cilj im je bio izboriti finalnu skupinu i normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020., ali ostvarili su pravi podvig - postali su svjetski prvaci. 

- Nevjerojatno je biti na brodu s bratom, a meni je ovo novi izazov s obzirom na to da sam promijenio klasu. A osvojiti Svjetsko prvenstvo već sada je nešto što nisam mogao sanjati. Znali smo da smo dobro, znali smo da možemo biti konkurentni ako nam uvjeti dozvole da pokažemo što znamo - rekao je Šime Fantela i dodao:

- Ovo je ludo! Cilj je bio proći kvalifikacije, a mi smo osvojili zlato, nitko se tome nije nadao ni u snu.

Brat Mihovil je presretan:

- Ovaj smo tjedan dali sve od sebe i postali svjetski prvaci!

Ispunili su glavni cilj i osigurali Olimpijske igre.

- Otkako smo promijenili klasu naš cilj je medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i zato je ovo zlato samo još jedan dobar natjecateljski tjedan za nas. Nećemo poletjeti, jako dobro znamo koliko stotina sati moramo provesti u brodu da bismo do toga došli. Broj na našem brodu je 10.000, a to je baš simbolično, toliko sati moramo provesti na treninzima da bismo osvojili medalju. Jednom mi je to pošlo za rukom i znam koliko napornog rada treba da bismo došli u priliku - kaže Šime Fantela.

Komentara 19

PR
prajdali100
14:40 11.08.2018.

Naklon do poda ! Bravo dečki !!!

BA
balance
14:39 11.08.2018.

Bravooooo🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

DA
dario713
14:38 11.08.2018.

Svaka čast Zadrani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije