Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Braća Fantele ostali bez medalje: 'Pokušat ćemo naučiti iz svega ovoga'

Sailing - Men's 49er - Opening Series
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.08.2021.
u 12:40

'Ostao nam je još medal-race u ponedjeljak i tu ćemo se potruditi da skočimo za još nekoliko pozicija', izjavio je stariji brat Šime, koji je s Igorom Marenićem osvojio povijesno, prvo zlato za hrvatsko jedrenje u klasi 470 u Riju.

Pokušat ćemo naučiti iz svega ovoga, kazao je jedriličar Šime Fantela, koji s bratom Mihovilom drži osmu poziciju u klasi 49er uoči plova za odličja u ponedjeljak na Olimpijskim igrama.

"Posebne su ovo Olimpijske igre jer jedrim u novoj klasi i to s bratom. Mogu reći da sam zadovoljan kako smo sve odradili, iako smo malo razočarani konačnim rezultatom, a pogotovu sam razočaran početkom ovog tjedna. Zadnja dva dana su bila odlična, ostao nam je još medal-race u ponedjeljak i tu ćemo se potruditi da skočimo za još nekoliko pozicija", izjavio je stariji brat Šime, koji je s Igorom Marenićem osvojio povijesno, prvo zlato za hrvatsko jedrenje u klasi 470 u Riju.

"Treba nam ipak još koja godina u 49eru, tek smo tri godine unutra jer promjena klase se rijetko događa i nitko nije uspio biti zlatni u obje klase. Za mene je to izazov i uživao sam u svakom danu".

Fantele su odlično započele olimpijsku regatu, ali ih je od borbe za medalje udaljila diskvalifikacija u devetom plovu.

"Krenuli smo dobro, bili smo četvrti, a drugi dan je došao jači vjetar pa nam je štekala brzina. Kad je vjetar pao, onda smo se podigli u poretku, a onda je uslijedila nesportska i pokvarena igra od strane Poljaka, koji su nam bili direktni protivnici. Diskvalificirali su nas za penal kojeg nije ni bilo, a čak smo se i iskupili kaznenim okretom, no ništa nije pomoglo. Suci su procijenili da smo to učinili prekasno, a nije pomogla ni naša žalba sa snimkom iz Rija, kada je isto učinila argentinska posada, a suci su im to uvažili. Ne želim se vaditi na suce, bili bi na sličnoj poziciji, ali s manje bodova, pa bi u tom slučaju mogli barem pokušati borbu za medalje. Pokušat ćemo naučiti iz svega ovoga, najbitnije je da smo kao posada rasli", kazao je Šime, koji je pohvalio mlađeg brata.

"Na Mihovilu je bio veliki pritisak prvih Igara, ali i njegova pozicija na brodu je izuzetno važna, ja odlučujem samo gdje će brod ići, a on njime upravlja".

Mihovil Fantela je bio zadovoljan svojim olimpijskim prvijencem.

"Pamtit ću ove Igre po ovoj covid-situaciji gdje nismo mogli nigdje osim hotela i kluba. Ovo je jedno lijepo iskustvo na mene. Sad se jedva čekamo vratiti u Zadar, ova olimpijska kampanja je trajala čak pet godina i vrijeme je za obitelj i odmor", izjavio je Mihovil.

Medal-race klase 49er je u ponedjeljak.

>> Pogledajte: Tonči Stipanovič osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Komentara 1

OB
Oblivion
16:22 01.08.2021.

Šta imate učiti, drugi su bili bolji i gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije