Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stižu jaka imena

Božičković: Jerzyja smo prvi prepoznali, a danas je zvijezda

'29.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. studena Croatia open Umag, ATP teniski turnir. Laurent Delanny glavni izvrsni direktor ATP Europa i Vanja Bozickovic direktor ATP Umag. Photo: Sanjin Strukic/PIX
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.07.2013.
u 08:00

- Želi Čilić doći braniti naslov, ali sada treba mirovati. Odlučit će neposredno uoči turnira - objašnjava direktor turnira

Tko nije bio, želi doći u Umag, a onaj tko je bio, taj će se sigurno vratiti... Teniski turnir u Umagu vrhunski je teniski događaj, ali je i čista zabava. U šarolikom društvu možete sresti Bernieja Ecclestonea na tribinama, pa čak i don Anđelka Kaćunka kako igra na turniru slavnih. I tako već više od dva desetljeća u srcu sezone. Direktor turnira Vanja Božičković predstavio je što su pripremili za 24. izdanje koje se u Stella marisu igra od 18. do 28. srpnja.

Mogao bi doći i Nadal

– Imat ćemo spektakl i ove godine u Umagu. Čak osam ili devet igrača može osvojiti turnir, fantastičnih mečeva bit će od prvog dana.... Četvrtu sam godinu na čelu turnira, uživam raditi s tim ljudima, ima nas više od 400, a neki uzimaju i godišnje odmore kako bi radili ovdje i bili dio toga.

Kakva je situacija s Marinom Čilićem, dolazi li braniti naslov?

– Razgovarao sam s Marinom, treba mirovati neko vrijeme i ako mu se stanje poboljša počet će drugi tjedan trenirati. Marin jako želi doći u Umag i braniti naslov iz prošle godine, a odlučit će o tome neposredno prije početka turnira.

Senzacionalni polufinalist Wimbledona Jerzy Janowicz je već lani trebao igrati?

– Tako je, njegovu smo vrijednost prepoznali prije ostalih. Osobno sam ga lani zvao kako bih ga pozvao na turnir, što ga je tada ugodno iznenadilo, imponirao mu je poziv na Tour. Međutim, već se bio prijavio za Challenger u našem tjednu, a iako smo obojica tada urgirala kod ATP–a za promjenu pravila, nismo uspjeli. Danas stiže kao zvijezda.

Kolika je šansa da dovedete Rafaela Nadala? On je svoj prvi naslov, u paru, osvojio baš u Umagu?

– Sve ovisi o njemu, i o njegovu rasporedu igranja. Umag je turnir na zemlji, na podlozi na kojoj je on najbolji, i smatram da ništa nije nemoguće. U finalu je u Umagu igrao i Novak Đoković...

Priča obilazi cijeli svijet

Umaški turnir nije kao drugi turniri, na kojima gledate meč, pojedete kobasice i odete na spavanje. U čemu je razlika?

– Naš koncept temelji se na pružanju različitih sadržaja 24 sata dnevno tijekom cijelog turnira. Takvog turnira na Touru nema. Prije samo nekoliko godina mečevi iz Umaga, u kombinaciji s turističkim spotovima naše zemlje, emitirali su se u samo tridesetak zemalja, da bi se lani emitirali u čak 139 zemalja! Uostalom, probili smo se i na tržišta SAD-a, Rusije i Kine. Ove će godine čak 173 zemlje preuzimati naše prijenose. Glas o teniskom spektaklu u Umagu se iz godinu u godinu širi svijetom.

– Dolazi Richard Gasquet, deveti igrač svijeta, koji je u karijeri 19 puta osvajao turnire i igrao u finalu. Tu je i senzacionalni polufinalist Wimbledona Jerzy Janowicz, zatim Fernando Verdasco koji je zamalo izbacio Andyja Murraya u četvrtfinalu Wimbledona. Stižu i Aleksandar Dolgopolov, šoumen Gael Monfils, poznat po tome kako izvodi \"360 smash\", zatim Fabio Fognini, Andreas Seppi, Tommy Robredo, Viktor Troicki te Horacio Zeballos koji je svladao Nadala na zemlji - dodaje direktor Božičković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije