Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Božić Pavletić: To je momčad po našoj mjeri, nisu kao PSG

PPD Zagreb - PSG
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
22.09.2019.
u 10:40

Zagrebaši su puno viši u prosjeku (193,8:190,9), ali i nešto teži (94,8:93). Danska momčad ima najnižeg igrača u Ligi prvaka. Mikkel Lang Rasmussen ima 174 centimetara.

Rukometaši PPD Zagreba danas će u danskom Aalborgu (16.50 sati) igrati utakmicu drugog kola skupine A Lige prvaka. Trenutačno najbolja danska momčad u prvom kolu lakoćom je odnijela bodove iz norveškog Elveruma, dok su „plinari“ kod kuće upisali poraz od PSG-a.

Na papiru su Danci favoriti, pogotovo zbog činjenice što je hrvatski prvak oslabljen. Naime, momčad Branka Tamšea otišla je na put bez svog prvog vratara, Ašanina koji će zbog ozljede imati stanku od najmanje tri tjedna. Tako će među vratnice uz Ristanovića uskočiti mladi Jović.

Brzi skandinavski rukomet

– Aalborg je momčad koja igra tipičan brz i atraktivan skandinavski rukomet. Pogledali smo snimke utakmice iz Elveruma te analizirali njihovu igru koja se temelji na agresivnoj obrani uz brze kontre krilnih igrača. Neće nam biti lako, ali s druge strane mi moramo odigrati čvrstu obranu s puno prekida i kontakta, dok ćemo u napadu tražiti šansu strpljivom i pametnom igrom bez nepotrebnih grešaka. Imamo peh s ozljedama, ali idemo odigrati maksimalno dobro, koliko možemo u ovom trenu, i vratiti se kući s pobjedom – rekao je Branko Tamše, trener PPD Zagreba.

Zanimljivo je da se Aalborg i PPD Zagreb još nijednom nisu sreli u službenim natjecanjima. Zagrebaši su do sada u Ligi prvaka igrali protiv Koldinga (šest puta), GOG Gudmena (dvaput), Skjerna (četiri puta) i Handbolda (dvaput).

Od 14 susreta protiv danskih momčadi PPD Zagreb je upisao deset pobjeda, dvaput su izgubili, a dva susreta završila su bez pobjednika. Najslađe je bilo protiv Koldinga, kojeg su jednom izbacili iz polufinala Lige prvaka, 1992. godine, te 2015., kada su ih izbacili u osmini finala.

Aalborgu je ovo tek četvrto igranje u Ligi prvaka. Dvaput su prošli u osminu finala i dvaput izgubili od Barcelone, a jednom nisu prošli skupinu. Jedne godine igrali su u četvrtfinalu Kupa EHF-a gdje ih je zaustavio njemački Kiel.

Imaju najnižeg igrača u LP

– Očekuje nas jedan dobar suparnik čije smo utakmice proučavali ovaj tjedan. Mogu reći da je to momčad po našoj mjeri, nisu na razini kao PSG ili Veszprem, ali ako odigramo kako smo se dogovorili, uz malo sreće, vjerujemo u bodove – zaključio je Božić Pavletić, desno krilo PPD Zagreba.

Aalborg je jedna od najmlađih momčadi u Ligi prvaka s prosjekom 24,11 godina, dok je prosjek zagrebaša 25,39 godina.

Zagrebaši su puno viši u prosjeku (193,8:190,9), ali i nešto teži (94,8:93). Danska momčad ima najnižeg igrača u Ligi prvaka. Mikkel Lang Rasmussen ima 174 centimetara. Najniži „plinar, Horvat ima pet centimetara više.

Što se tiče igračkog kadra igraju samo Skandinavci. Uz naravno Dance tu su još Norvežani (Barthold. Liab, Saeveraas) i Islanđani (Magnusson, Smárason).

Utakmica se igra u Jutlander Bank Areni, kapaciteta 4666 gledatelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije