Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26. MINUTA JE KLJUČNA

Boysi dan nakon tučnjave poslali bitnu poruku svima koji dolaze na Maksimir: Evo na što paziti

Foto: pixsell
1/4
04.08.2021.
u 18:35

Kako se sutra obilježava 26. obljetnica oslobodilačke vojno-redarstvene akcije Oluja, Boysi su odlučili kako će to obilježiti upravo u 26. minuti susreta 3. pretkola koji se igra na Maksimiru.

Nakon noći kao iz najjačih akcijskih filmova u zagrebačkoj Dubravi u kojoj su se na ulicama sukobili najvatreniji navijači Dinama i poljske Legije, Zagrepčani su dobili posebnu obavijest. 

Kako se sutra obilježava 26. obljetnica oslobodilačke vojno-redarstvene akcije Oluja, Boysi su odlučili kako će ju obilježiti upravo u 26. minuti prvog susreta 3. pretkola Lige prvaka na Maksimiru. 

Tako su pozvali sve navijače, sve tribine, odnosno, one koje su u funkciji, da se u 26. minuti ustanu i tim činom odaju počast samoj akciji, njenim herojima i žrtvama zbog velikog značaja koji su imali za stvaranje samostalne nam i suverene domovine Hrvatske i time čestitaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Podsjetimo, u Dubravi je noć prije utakmice bio potpuni kaos zbog sukoba domaćih i gostujućih navijača. Palice, baklje, razbijanje svega ispred i oko sebe, policijske sirene... Sve to je bilo dijelom potpunog fijaska na ulicama jednog od najjačih uporišta Boysa u gradu.

Naknadno se doznalo da se u Zagrebu našla podgrupa Legijinih navijača zvana Teddy Boys '95, iznimno radikalna, desno orijentirana i na glasu kao najžešća u Poljskoj. Sreća pa je policija stigla iznimno brzo i izbjegnute su gore posljedice, a Boysi su skandiranjem 'Dinamo, Dinamo!' ispratili goste uz pratnju policajaca s ulica Dubrave.

>> Pogledajte obračun Boysa i Poljaka:

Ključne riječi

Komentara 22

ME
medvedgrad
19:59 04.08.2021.

Suze na oči. Oluja ponosna!

Avatar Malazan
Malazan
21:04 04.08.2021.

Prekrasna gesta. A "podsjećamo", Tko u Hrvatsku dođe tražiti batine, batine dobije. Poslije nema kmečanja....

VE
Ventilator2
19:25 04.08.2021.

Lijepa vijest, Al ste morali nadodati Podsjećamo, jučer su se sukobili... Bila, bila, bla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije