Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNK Futsal Dinamo

Boysi osnivaju svoj klub: To nije zamjena za Dinamo

BBB
Borna Filić/PIXSELL
25.08.2014.
u 13:46

Prije nekoliko mjeseci među nama se rodila ideja o pokretanju malonogometnog kluba koji će biti otvoren prema svima i za sve navijače Dinama. Komercijalizacija sporta i neprekidna utrka za profitom su u velikoj mjeri iskvarili današnji nogomet i udaljili ga od njegovih korijena, poručuju Boysi.

Navijači Dinama Bad Blue Boysi odlučili su osnovati novi klub koji će se natjecati u drugoj futsal ligi. MNK Futsal Dinamo pokrenut jer navijači žele sport i Dinamo kakvi su nekada bili, a klub će biti otvoren za sve. No, on neće biti zamjena za Dinamo, poručuju Boysi u priopćenju.

"Prije nekoliko mjeseci među nama se rodila ideja o pokretanju malonogometnog kluba koji će biti otvoren prema svima i za sve navijače Dinama. Komercijalizacija sporta i neprekidna utrka za profitom su u velikoj mjeri iskvarili današnji nogomet i udaljili ga od njegovih korijena, a mi, kao navijači koji smo posljedice te pošasti osjetili na svojoj koži želimo Dinamu, svom gradu i generacijama dinamovaca koje dolaze u naslijeđe ostaviti jednu zdravu sportsku priču koja će isključivo ovisiti o navijačima Dinama, a ne o političkim elitama, raznim moćnicima, uhljebima ili interesnim grupama koje će u nogometu vidjeti isključivo vlastitu zaradu i priliku za samopromociju.

Nogomet je rođen na ulici, on tamo i pripada. Nogomet se igra u školama, po parkovima i trgovima, igra se po kvartovima i gradovima i najrašireniji je naš sport zbog čega ima i neke simbolike u ovoj ideji.

Ta je ideja sada pred realizacijom! Klub koji će nositi ime MNK Futsal Dinamo i koji su sami osnovali i pokrenuli navijači Dinama i BBB u svojoj prvoj sezoni će nastupati u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi sjever zajedno sa (vjerojatno) još 8 drugih klubova.

Želimo posebno naglasiti da MNK Futsal Dinamo nije nikakva vrsta zamjene za NK Dinamo, niti njegovo pokretanje znači da će se u manjoj mjeri pratiti i voditi o računa o Dinamu koji ima prioritet na svim poljima, nego želimo da i MNK, u neka buduća, sretnija vremena postane i službeno dio udruge građana NK Dinamo što sada, iz poznatih razloga, nije moguće.

Klub će biti predstavljen 6. rujna 2014. na ŠRC “Šalata”, a trenutno nije izvjesno u kojoj će dvorani igrati svoje domaće prvenstvene utakmice", stoji u priopćenju Boysa.

>> Kakav Aalborg! Ovako je izgledalo dok je nogomet 'živio' u Zagrebu

>> Protiv vodstva Dinama okrenuli se i navijači sa sjeverne tribine!

Komentara 11

MI
mismis
16:03 25.08.2014.

Mislite da je u velikom nogometu mito i korupcija... ah ne znate kaj vas ceka u futsalu...

MI
mirsaanjac
17:20 25.08.2014.

Odlicna prilika da bbb-ovci gledaju SVOJ klub i da vise ne dolaze na Dinamov stadion.

BR
bross
16:34 25.08.2014.

wtf?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije