Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ TORCIDE NA JUGU

Boysi doslovno zapalili Maksimir: Dinamo je osvojio titulu, ali i ljubav navijača

Navijači na maksimirskim trbinama
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
21.05.2022.
u 22:15

Uz još jednu titulu u vitrini, igrače koji s ponosom odbijaju inozemne ponude da ostanu u Dinamu i ponovno probuđen ponos i svijest o tome što znači nositi grb najtrofejnijeg hrvatskog kluba, plavi mogu mirno na zasluženi odmor uz slatko iščekivanje novih izazova kroz koje će ih nositi pjesma zagrebačkih ulica

Najvećim hrvatskim derbijem zaključena je jedna od najzanimljivijih sezona HNL-a u 30 godina njegova postojanja. Dinamo je u svom četvrtom ogledu ove sezone s Hajdukom upisao prvu pobjedu i to s velikih 3:1 (!), a Zagrebom je zavladala prava slavljenička atmosfera. Dinamo je ove sezone osvojio naslov, ali i ono najbitnije - navijače. Djeca sanjaju biti kao Oršić, Ivanušec i Ademi kada odrastu, kupuju se dresovi, traže autogrami i fotografije. Biti igrač Dinama opet je privilegija i odgovornost, a biti dinamovac je čista, iskrena emocija. Ona o kojoj se pišu pjesme, koja se prenosi s koljena na koljeno, o kojoj se prepričavaju legende. 

U taj zagrebački 'štimung' morao je doći Hajduk koji je ove sezone itekako namučio plave. Špalir gosti iz Splita prvacima nisu priuštili. Ispratile su ih na travnjak Zagrebačke mažoretkinje, a onda su maksimirske tribine hajdukovce pozdravile zvižducima, ali samo dok nisu ugledali svoje ljubimce. Prije samog susreta, sve se ‘plavilo’ oko Maksimira. Tisuće navijača slijevale su se prema Maksimiru, a na trbininama ih je bilo točno 18.353 i to bez hajdukovaca. Naime, Jug je ostao prazan. Torcida je odlučila ostati van stadiona jer im nije bio dozvoljen unos transparenata s kojima su došli u Zagreb. Iz Dinama nam kažu da su gosti najavili jedne rekvizite, a onda se pojavili s nenajavljenim dodacima bez kojih nisu htjeli na tribinu. 

21.05.2022.,Zagreb - 36. kolo Prve HNL, Dinamo - Hajduk Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sjever je pjevao je gradu najljepšu baladu. Odmah na početku susreta ispisali su stihove 'Dinamo je pravi šampion', a 'ludnica' je eruptirala u 53. minuti kada je Petković zabio vodstvo plavih. Livaja je tresao mrežu 15-ak minuta kasnije, ali je gol poništen, a Boysi su doslovno zapalili Maksimir. Ogromnom bakljadom prekinuli su susret na više od 10 minuta, a usput sebi nenadano uništili najveći transparent i Dinamu za naslov osigurali 'čestitku' tešku vjerojatno  nekoliko desetaka tisuća kuna. Livaja je zabio opet, ovoga puta regularno, ali niti to nije zaustavilo plave da sruše Hajduk. Oršić i Baturina su u sudačkoj nadoknadi potpuno raspametili tribine golovima za veliku pobjedu plavih i slavlje koje se nastavilo dugo u kišom osvježenu zagrebačku noć. Uz još jednu titulu u vitrini, igrače koji odbijaju inozemne ponude da ostanu u Dinamu, ponovno probuđen ponos i svijest o tome što znači nositi grb najtrofejnijeg hrvatskog kluba, plavi mogu mirno na zasluženi odmor uz slatko iščekivanje novih izazova kroz koje će ih nositi pjesma zagrebačkih ulica. 

>> Pogledajte atmosferu ispred Maksimira uoči utakmice

Komentara 13

BE
bezvrijedanyugodinar
22:28 21.05.2022.

Čestitke Dinamu💙, a Torcida misli da je Zagreb Split, da mogu raditi što im je volja kao u Spliti

IS
istina00
22:41 21.05.2022.

bravoooooo dinamoooooo....prekrasna plava večer 👍

PR
prajdali100
23:34 21.05.2022.

Gledao sam prvo poluvrijeme.Očajno,negledljivo,bez ritma,sa bezbroj pogrešnih dodavanja i tehničkih grešaka....Na kraju sam vidio konačni rezultat i golove.Dinamu trebaju bar tri prava pojačanja inače u Europi mrka kapa.Igra naših klubova je prema većini europskih kao usporeni film.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije