Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Štajerske

Bottas kažnjen, Verstappen najbrži na oba treninga

Steiermark Grand Prix
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
26.06.2021.
u 00:30

Bottas je kažnjen zbog okretanja bolida pri izlasku iz boksa na drugom slobodnom treningu.

Vozač Red Bulla Nizozemac Max Verstappen u petak je bio najbrži na oba slobodna treninga uoči utrke Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske. Na prvom treningu Verstappen, koji nakon sedam utrka vodi u SP Formule 1, bio je brži od Francuza Pierrea Gaslyja (AlphaTauri) i aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Na drugom treningu iza Verstappena su ostali Australac Daniel Ricciardo (McLaren), Francuz Esteban Ocon (Alpine-Renault), a četvrti je bio Lewis Hamilton.

Steiermark Grand Prix Formula One F1 - Steiermark Grand Prix - Red Bull Ring, Styria, Austria - June 25, 2021 Red Bull's Max Verstappen in action during practice REUTERS/Lisi Niesner LISI NIESNER
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

A vozač Mercedesa Valtteri Bottas kažnjen je pomicanjem tri pozicije unazad na startu utrke za Veliku nagradu Štajerske koja se vozi u nedjelju.

Bottas je kažnjen zbog okretanja bolida pri izlasku iz boksa na drugom slobodnom treningu. Žalila se momčad McLarena koja je ukazala na to da je Bottas ugrozio sigurnost ljudi pored staze. Poslije istrage, finski je vozač kažnjen pomicanjem za tri pozicije unazad na startu, a uz to je dobio dva kaznena boda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije