Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PREOKRET

Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
nordphoto GmbH/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
11.05.2021.
u 08:32

– Sosa neće igrati za Njemačku jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inom statutu. U srijedu će DFB imati sjednicu vezanu za reprezentacije kojom će predsjedati Oliver Bierhoff, tehnički direktor. Na njoj će Sosa biti jedna od točki dnevnog reda.

Borna Sosa ipak neće igrati za Njemačku! Problem su Fifina pravila koja ne dopuštaju da igrač koji je nastupao za hrvatsku U-21 reprezentaciju promijeni momčad.

– Sosa neće igrati za Njemačku jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inu statutu. U srijedu će DFB imati sjednicu vezanu za reprezentacije kojom će predsjedati Oliver Bierhoff, tehnički direktor. Na njoj će Sosa biti jedna od točki dnevnog reda. Englisch mi je rekao da će potom objaviti priopćenje u kojem će konstatirati kako taj igrač ne ispunjava uvjete da bi stekao pravo igranja za Njemačku i time zatvoriti priču koja se provlači po medijima – rekao je Franjo Vranjković, poznati hrvatski nogometni menadžer koji godinama radi u Njemačkoj za Sportske novosti.

Problem za Sosu su Fifina pravila o mijenjanju reprezentacije koja kažu da igrač može promijeniti momčad ako, između ostaloga, "u vrijeme kad je bio uveden u svoju posljednju utakmicu službenog natjecanja bilo koje vrste nogometa za svoj sadašnji savez nije navršio 21 godinu".

Problem za Sosu jest to što je on imao 22 godine kad je posljednji put igrao za Hrvatsku. Bio je to nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju koja je protiv Škotske u Edinburghu igrala kvalifikacije za Euro. 

>> Marko Milanović, sin predsjednika Zorana Milanovića, uspješan je hrvač. Pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 91

KR
kristov
09:08 11.05.2021.

Bogme, ne bi mi igrao ni za Hrvatsku, taman da je u top 10 svijeta! Kolebljivci, izdajnici nemaju mjesta u hrabroj škvadri Hrvata!

GE
Germanicus
09:04 11.05.2021.

Ima on rezervnu opciju jer mu je slovevnski skijski savez ponudio da nastupi za njih u spustu.

GA
GandalfovBrat
09:12 11.05.2021.

usporedite samo kako se olmo odnosi prema hrvatskoj i dinamu, koliko je pun hvale i ljubavi, a ovaj mučki provokator briše slike u kojima nosi hrvatski dres. dovoljno govori o kakvom se sotoni radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije