Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćorić dokazao zrelost

Borna kao Goran, sa 18 donosi pobjede Argentinci bi nam najviše odgovarali

Borna Ćorić
Foto: Reuters
22.09.2015.
u 12:51

Ivanišević je protiv Španjolaca s nepunih 18 postigao tri, a Ćorić protiv Brazila dvije pobjede

Naši su tenisači u Florianopolisu dokazali da se Hrvati nisu zaboravili boriti, iako tako ponekad izgleda u pojedinim sportovima. Sve su od sebe dali Ivan Dodig i Franko Škugor i donijeli nam bod tamo gdje ga realno nismo mogli očekivati – u susretu parova s Melom i Soaresom.

I 13. put u posljednjih 14

Ništa ne možemo predbaciti ni Mati Deliću koji je doživio poraz od Belluccija, a najveći junak svakako je Borna Ćorić koji je s dvije pojedinačne pobjede na brazilskoj zemlji za ukupnih 3:1 osigurao ostanak našoj vrsti u najelitnijem razredu – Svjetskoj skupini.

Pri čemu ne treba zaboraviti da Borna ima samo 18 godina. Tako rani i siloviti start u Davisovu kupu imao je od naših igrača još samo Goran Ivanišević koji je s nepunih 18 godina, u travnju 1989., postigao tri pobjede (dvije pojedinačne i jednu u paru sa Živojinovićem). Protiv Španjolaca u Splitu, u četvrtfinalu Svjetske skupine!

Hrvatska će tako i sljedeće godine biti članica kluba najboljih, 13. put u posljednjih 14 godina, iako ni u Brazilu nije nastupila u najboljem sastavu. Nedostajala su dvojica Marina, obojica sa zdravstvenim problemima – Čilić je ozlijedio gležanj a Draganji je nedavno operiran kuk. S njima dvojicom u sastavu Hrvatska se nikoga ne bi trebala bojati.

Možemo osvojiti naslov

– Borna je sazrio, igra najbolje u najvažnijim trenucima. A u punom sastavu, s Čilićem za pojedinačne susrete i s Dodigom i Draganjom za parove, možemo postići veliki rezultat. Realno je da možemo osvojiti Davisov kup. Imamo sjajnu generaciju i bila bi šteta da se s tako kvalitetnim igračima borimo samo za ostanak i povratak u Svjetsku skupinu – kazao je naš izbornik Željko Krajan.

Samo da u ožujku 2016., kad se budu igrali dvoboji prvog kola Svjetske skupine napokon zaigramo sa svim adutima koji su nam na raspolaganju (Karlović se već oprostio od reprezentacije i tu njegovu odluku treba poštovati).

Borna: Želim Argentinu

Ždrijeb, koji će biti 23. rujna u Čileu, natjerat će nas na nekoga od nositelja. U igri su Francuzi, Britanci, Srbi, Belgijci, Česi, Švicarci...

– Nadam se da će nas pri ždrijebu konačno pomilovati sreća. Bilo bi idealno da dobijemo Argentince jer bismo igrali kod kuće. Namjestili bismo im neku brzu podlogu i to bi bilo najbolje za nas – priželjkuje Ćorić.

>>Mladi Borna Ćorić nadjačao Thomaza Belluccija i ostavio Hrvatsku u Svjetskoj skupini

Komentara 6

HU
huhuhuhuh
23:59 22.09.2015.

ja ne znam u kojem svijetu vi zivite,marin zaradio 4 milje dolara u 2 tjedna i on treba da se ostavi tenisa.po tome treba da se svi ubijemo ja zaradim 2k soma kuna u 2 tjedna lol. coric nije nii poceo igrati a vec miliunas ima ugovor sa hublotom. i on treba da se ostavi tenisa lol. nisam znao da su hrvati i srbi naftni magnati kad im je to malo i tragicno. i jos se pitaju zasto igraju. pa zbog silnih miliuna lolololololol pa kupite reket i 2 loptice i prijavite se pa IGRAJTE u tenisu nema nikakvih limita

KE
kentie
16:06 22.09.2015.

Što non stop trpate tog Čilića? Pa taj se totalno pogubio na US openu. Onako sramotno izgubiti od Noleta, biti u tom susretu totalni diletant i ignorant, djelovao je ko zalutali kvalifikant nezadživom broju 1. Ne znam uopće što višee uopće radi u tom tenisu. Pojma o pojmu nema, volej mu je totalna katastrofa, al totalna. Pa volej bolje igraju od njega i malo jači rekreativci, a kamoli neki ozbiljniji profići. voljni moment nula od nule. Servis slab ko u neke curice. Ma užas i strava u isti mah da te hvata panični strah kad ga gledaš. On zapravo svojim stilom i voljnim momentom vrijeđa hrvatski tenis, frustrira ga i terorizira na sadistički način. Marine, ostavi se tenisa i ne pojavljuj se više. Idi uzgajati kruške i jabuke, bolje ti to ide, ma koji tenis, ma daj molim te.

KE
kentie
16:10 22.09.2015.

Prava škvadra i heroji muškog hrvatskog tenisa su Borna, Dodig, Škugor i Delić...prava škvadra, al doslovce. Uf, još da i dr. Ančić odigra poneki meč, di bi nam bio kraj...a Čilića poslati pod hitno na brodsko rezalište, jer ne vrijedi po lule duvana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije