Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZIN-oV EVENT

Bomba iz Japana: Cro Cop će se boriti već krajem rujna!

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
24.08.2018.
u 13:00

Filipović je proteklih tjedana oduševio svojim oporavkom – brži je i kvalitetniji nego što je itko očekivao.

Kakva vijest je sletila iz japanskog RIZIN-a! Japanska promocija objavila je službenu grafiku za svoj 13. event koji je na rasporedu 30. rujna u tokijskoj areni Saitama, javlja Fightsite.hr.

A na plakatu je naš proslavljeni borac Mirko Cro Cop Filipović, koji će nastupiti u MMA meču protiv Amerikanca Roquea Martineza. Službeni Facebook profil Filipovića podijelio je RIZIN-ov plakat kao potvrdu da je meč zaista dogovoren i da će Cro Cop nastupiti u Saitami.

Filipović je proteklih tjedana oduševio svojim oporavkom – brži je i kvalitetniji nego što je itko očekivao. Nakon što je otkazao meč protiv Roya Nelsona na Bellatoru 200 u lipnju, Filipović je hitno operirao svoje ozlijeđeno koljeno. Prve prognoze govorile su da bi se trebao vratiti tek krajem godine, na završnoj RIZIN-ovoj priredbi posljednji dan 2018.

No Cro Cop krenuo je trenirati odmah nakon operacije i napornim radom znatno je ubrzao povratak. Prije nekoliko dana objavio je fotografije prvih sparinga koje odrađuje u svojoj dvorani u Gajnicama.

U Saitami ga čeka Roque Martinez – 32-godišnji Amerikanac koji zasad ima dva nastupa u japanskom RIZIN-u. Godine 2017. svladao je Jeromea Le Bannera, a ove godine u kolovozu na RIZIN-u 12 bio je bolji od domaćeg borca Kiyoshija Kuwabare.

>> Pogledajte i što je Cro Cop rekao za Večernji TV

U profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 4 poraza, a osim u RIZIN-u, nastupao je i u poznatoj japanskoj promociji Deep. Tamo je 2017. svladao najboljeg indijskog kickboksača Jaideepa Sinha. Visok je 177 centimetara i težak oko 110 kilograma, što stoji i na službenom plakatu za RIZIN 13.

Filipović iza sebe ima 36-11 u profesionalnoj MMA karijeri koja traje još od 2001. U posljednjih osam dvoboja ne zna za poraz, što mu je najduži pobjednički niz u čitavoj karijeri. Svladao je Tsuyoshija Kohsaku na završnoj RIZIN-ovoj priredbi u prosincu prošle godine. Niz pobjeda sadrži i slavlja protiv Satoshija Ishiija, kao i pobjede protiv Gonzage i ''King Moa''.

>> Pogledajte i kako je bivši trener Cro Copa u kući snimio provalnika


 

Komentara 10

CB
Crash_Bandicoot
13:09 24.08.2018.

Nadam se da će pomjeriti za kraj godine. Ne mogu zamisliti blagdane i doček Nove Godine bez njegove oproštajne borbe.

SC
schwertransport
13:08 24.08.2018.

Jel to Mirko novi osmijeh nabacio ili se to meni cini

PR
protin
13:03 24.08.2018.

Ajmo mirkec na najjace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije