Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ODGODA

Bolest igrača, nema spora, jest viša sila

04.11.2008.
u 17:50

Izbornici reprezentacija Slaven Bilić i Dražen Ladić nisu mogli nazočiti sjednici Izvršnoga odbora HNS-a pa se nije razgovaralo o njihovim izvješćima i mogućem povjerenju izborniku mlade vrste Ladiću. To će biti na dnevnom redu na sljedećoj sjednici.

Veći dio vremena nogometna je vlada potrošila na pitanje sigurnosti na stadionima, rasističko vrijeđanje, parole i razne sintagme koje štete ne samo našem nogometnu nego i državi. Zato je HNS osnovao posebno povjerenstvo (Marković, Frišćić, Galić, Srebrić, Brleković, Grgić, Štimac, Cvrk) za sigurnost na stadionima.

- U 2008. plaćeno je (HNS i klubovi) 220.000 švicarskih franaka zbog pirotehnike, rasističkog navijanja i problema s navijačima. HNS želi da se ulaznice za utakmice individualiziraju, da se uvedu brojači na ulazu u stadione, videonadzor, da se u praksu provede zakonska odredba da sudac za prekršaje bude na stadionu i odmah procesuira prekršitelje - kazao je dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Razgovaralo se i o odgodi susreta Rijeka - Dinamo.

- Ovdje je sve jasno, pojam više sile postoji u svim pravima, od rimskog prava, i nitko nikad nije nabrojio sve što je viša sila, to je nemoguće. Ako bolest igrača nije viša sila, onda ne znam što jest i u tomu ništa nije sporno. Ne bude li Rijeka zadovoljna odlukom Upravnog odbora 1. HNL-a, može pokrenuti zahtjev za zaštitu zakonitosti, tada se može napraviti i dodatno vještačenje - kazao je Brleković.

Hrvatsku reprezentaciju zovu na turnire u Portugal i na Cipar, Belgija i Egipat nude utakmice. Pa Bilić treba odlučiti što želi kako bi se pregovori za susrete 9. i 11. veljače definirali.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije