Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A naši izgubili

Bojan Knežević prošao prijamni kod šefa Bayerna Ancelottija!

Bojan Knežević
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
13.07.2016.
u 12:45

Ancelotti je u Ulmu bio s jednim od Bayernovih trenera, zatim sinom Davideom (nekadašnjim igračem mlade momčadi Milana) te starim prijateljem iz Pule Aldom Banjkovcem.

Hrvatska nogometna reprezentacija U-19 poražena je u prvoj utakmici Europskog prvenstva od Nizozemske (1:3), ali prava vijest s utakmice u Ulmu bio je dolazak Bayernova trenera Carla Ancelottija.

Kako doznajemo, popularni Mister već dulje vrijeme na radaru ima našega kapetana, dinamovca rođenoga u Bjelovaru Bojana Kneževića, a nakon što je pogledao nekoliko njegovih izvedbi na DVD-ima, sada je prvi put imao priliku vidjeti ga uživo.

I saznajemo kako je Ancelotti bio vrlo zadovoljan Kneževićevim nastupom protiv Nizozemaca iako su mali vatreni potpuno podbacili.

Ancelotti je u Ulmu bio s jednim od Bayernovih trenera, zatim sinom Davideom (nekadašnjim igračem mlade momčadi Milana) te starim prijateljem iz Pule Aldom Banjkovcem. Nedaleko do slavnoga trenera sjedio je i Kneževićev zastupnik Siniša Šošo.

Imali igrača više

Poraz Hrvata prilično je iznenađujući imajući u vidi činjenicu da je Milinova momčad, kod rezultata 1:2, stekla prednost igrača više (isključen je bio Zeefuik). No, umjesto izjednačenja, u 88. minuti stigao je šok u vidu trećega pogotka Nizozemaca, koje s klupe vodi slavni ajaksovac Aaron Winter (84 nastupa za Oranje).

– U prvom je poluvremenu Nizozemska iskoristila naš loš ulazak u utakmicu, a vratili smo se u igru nakon promjene sustava. Drugo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, stvarali pritisak i šanse, isprovocirali crveni karton, ali i porazi su sastavni dio nogometa. Život ide dalje, ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali mogu biti zadovoljan reakcijom svoje momčadi u nastavku – kazao je izbornik Ferdo Milin (38) i dodao:

– Naš je drugi pogodak visio u zraku, a žao mi je jedino što nismo više pokušavali udarcima izvan kaznenog prostora. Treći nizozemski pogodak bio je plod naše pogreške, one se događaju i normalne su, nisu oni nas nadigrali s igračem manje.

Sada protiv Francuza

Hrvatska reprezentacija igrala je u sastavu: Letica – Hudećek, Erlić, Soldo, Anočić (od 80. Čabraja) – Moro (od 67. Ivanušec), Knežević – Lovren, Balić (od 73. Božić), Brekalo – Brodić.

Sljedeća utakmica naše selekcije na rasporedu je u petak 15. srpnja, u Aalenu od 19.30, protiv Francuza, dok će posljednju utakmicu u skupini protiv Engleske naši mladići odigrati u ponedjeljak, 18. srpnja u Heidenheimu od 12 sati.

Osim Hrvata, šok na početku turnira doživjeli su i favorizirani domaćini Nijemci. Njihovu utakmicu protiv Talijana u Stuttgartu pratilo je čak 54.689 gledatelja, a azzurri su slavili s 1:0.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije