Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć karijere

Ovacije Amerikanaca Hrvatu nakon rekorda karijere i 48 koševa: Srušio je i Dražena!

NBA: Denver Nuggets at Utah Jazz
Foto: Rob Gray/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
08.05.2021.
u 08:45

Nakon velike šuterske predstave, u kojoj je Mostarac nadvisio i Dražena Petrovića, suigrači su Bojana Bogdanovića polijevali vodom da bi ga "ohladili" onako šuterski vrućeg

Bila je to noć u kojoj je već afirmirani hrvatski NBA-jevac impresionirao cijelu NBA ligu. U odsustvu dvaju startnih bekova Utah Jazza, Mikea Conleyja i Donovana Mitchella, Bojan Bogdanović je dobio sve moguće napadačke ovlasti i erumpirao ostvarivši rekord svoje sedmogodišnje NBA karijere.

U pobjedi nad Denver Nuggetsima (127:120), velikim rivalima u Zapadnoj konferenciji, Bojan je zabio 48 koševa i to tako da je trice šutirao 8-11 a dvice 8-12 što je impresivnih 70 posto ukupne šuterske uspješnosti iz igre. Osim toga, imao je i po dvije asistencije i osvojene lopte te osam skokova nakon koji je često sam vukao kontru i završavao napad ubačajem.

I tako su navijači Utah Jazza dobili odgovor na pitanje koje ih muči još od prošlog ljeta a to je "što bi bilo da smo u doigravanju imali Bojana Bogdanovića". A on je propustio cijeli balon u Orlandu, pa tako i doigravanje u kojem su "džezisti" ispali upravo od Nuggetsa i to nakon vodstva od 3-1.

Već broj ispucanih lopti (23) govori da je Bojan imao posebne ovlasti a činjenica da, otkako nema Mikea Conleyja, ima prosjek od 25,8 koševa potvrda je da 32-godišnji Mostarac u stanju nositi momčad na svojim leđima.

- Mi pokušavamo iznaći način kako igrati bez Donovana i Mikea, pokušavamo više trčati i stoga je dobro da sam vratio svoje samopouzdanje da budemo spremni za doigravanje - kazao je Hrvat nakon utakmice i dodao:

- Svaki put kada bih ispucao loptu imao bih osjećaj da će ući. Treneri su crtali akcije za mene, a suigrači su me tražili cijelu utakmicu. Bila je to velika noć i velika pobjeda za nas.

A što je o Bojanovoj predstavi karijere kazao njegov trener Quin Snyder?

- Ono što se ne vidi u statistici jest kako je dobro čitao situacije. Zabijao je iz različitih situacija, iz tranzicije, iz driblinga, koristeći blokove, a kada su ga u završnici počeli zatvarati nekoliko puta je pronašao našeg centra Rudyja Goberta što govori puno o nekome tko ima takvu šutersku noć. Bio je agresivan i trenutno je mentalno u odličnoj situaciji.

A koliko je to važno, kazao je i sam Bojan:

- Samopouzdanje je ključno za svakog igrača ove lige.

Za predstavu karijere Bojan je zaslužio i ovacije publike, ali i suigrača koji su ga, za vrijeme intervjua, polijevali vodom kako bi ga, onako šuterski vrućeg, "ohladili".

- Nevjerojeno, ovo je najveći trenutak moje karijere. Hvala vam ljudi što se mi omogućili da ovo bude posebna noć za mene. Najvažnije od svega je da smo ostali ondje gdje pripadamo, na vrhu Zapadne konferencije.

Na pitanje kako se vratio iz nekih kriznih situacija, Bojan je kazao:

- Imam sjajne suigrače a i treneri me potiču. Imao sam problema na početku sezone, no to sada nije bitno jer smo trenutno najbolja momčad lige.

Na pitanje novinarke što je to što je u obrani Nuggetsa nastojao eksploatirati, kazao je:

- Htio sam biti ja, biti agresivan, znao sam da će postavljeni napadi ići na mene i zato sam htio biti ekstra agresivan. Hvala vam svima što se ovu noć učinili posebnom za mene.

A tijekom iste, Bojan je oduševljavao i televizijske komentatore od koji je jedan kazao "ovo je primjer samouvjerenog NBA igrača". A Bogie, kako ga zovu na NBA parketima, to doista i jest. A s ovim je postao i hrvatski rekorder po broju koševa u jednoj NBA utakmici.

Ubacivši 44 koša Sixersima, u ožujku 2016., Bojan je taj rekord dosad dijelio s Draženom Petrovićem (44 koša Houstonu, u siječnju 1993.), a od sada je on rekorder za čije rušenje možda nećemo dugo čekati bude li Bojan ovako vruć. No, budemo li čekali nekog drugog možda se i načekamo, možda čak i onoliko koliko se čekalo da netko dostigne i prestigne Dražena.

Inače, samo su tri Europljana dosad zabila 50 ili više koševa a to su Francuz Tony Parker (55), Nijemac Dirk Nowitzki (53) i Grk Giannis Antetokounmpo (52). Imate li dojam da bi ova gospoda uskoro mogla dobiti i hrvatskog člana u svom elitnom društvu?

Ključne riječi

Komentara 11

MK
mksdk
10:36 08.05.2021.

Bravo! Svaka čast!

PH
Pravi-Hrvat
09:34 08.05.2021.

Bravo Babo!

IK
Ikinobrdo
11:53 08.05.2021.

Inače pratim svaku utakmicu Jazz ovi sinoć je bila čudesna predstava Bogdanovića i još jedan dokaz da Bojan nije samo šuter kojeg trebaš postaviti u ćošak i da čeka Bravo Babo i samo tako veličanstvena predstava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije