Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SE IZJALOVILO

Bogati Rus skovao loše planove i Monaco tone u prosječnost

'AS Monaco sports director Vadim Vasilyev (L) and Colombian striker Radamel Falcao, newly-signed player for the French Ligue 1 soccer club, pose holding the new jersey after a news conference in Monac
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.09.2014.
u 12:30

Dmitrij Ribolovljev očekivao je da će mu kneževina dati putovnicu i tako mu omogućiti porezno rasterećenje za njegovo 8.8 milijardi teško bogatstvo.

Podjednako koliko su i ovoljetni transferi izazivali senzacija toliko je znatiželje izazivalo i stajanje po strani najvećeg prošloljetnog potrošača Monaca. Novi vlasnik Dmitrij Ribolovljev potrošio je na klub iz monegaškog principata koji broji 35.000 stanovnika nekih 300 milijuna pri čemu su kupljeni James Rodriguez i Radamel Falcao, kao slobodni igrači dovedeni Ricardo Carvalho i Eric Abidal uz još neke druge.

Ovo ljeto AS Monaco napustilo je 25 igrača, što u transferima što kao slobodni igrači, a klub je na tim transferima zaradio 100 milijuna eura. Kako to da je ruski vlasnik napravio zaokret od 180 stupnjeva? Kao što to obično biva s ruskim oligarsima, on progovara kroz svojeg glasnogovornika. Njegov je čovjek u Monacu Vadim Vasiljev koji je pokušao na brojne upite novinara pojasniti što se zapravo dogodilo.

- Imate dva načina kako voditi klub. Investirati puno i odmah ili na pametan način gradite klub na zdravim temeljima. Mi smo se ipak odlučili na ovo drugo, rekao je Vasiljev.

Drugi je razlog koji Vasiljev navodi taj što se novi vlasnik preplašio kazni koje su dobili PSG i Manchester City temeljem financijskog fair-playa. Za Rusa je, kao i mnoge druge, to van svake pameti. A onda je tu i ljubomora ostatka lige koja je bila uporna u ishođivanju prijavljivanja Monaca na francuskom tlu kao i svi ostali klubovi, znači gdje se porezi uredno plaćaju.

Sve je zavšilo na sudu i nakon podužeg natezanja Monaco je pristao platiti kaznu od 50 milijuna eura tokom dvije sezone. No to je ipak bilo nešto što Ribolovljev i njegovi nisu predvidjeli. Francuski mediji ipak s teškoćom vjeruju da je doista riječ o promjeni strategije i okretanju mlađim uzrastima. Bez obzira na to što su upravo ondje ponikli Thierry Henry, Emmanuel Petit, David Trezeguet i Lilian Thuram, još uvijek je riječ o momčadi čije utakmice posjećuje maksimalno deset tisuća ljudi, baza, znači, nije baš jako velika.

Francuzi tvrde da je riječ o nečemu drugome. Naime, Dmitrij Ribolovljev očekivao je da će mu kneževina dati putovnicu i tako mu omogućiti porezno rasterećenje za njegovo 8.8 milijardi teško bogatstvo. Drugo je to što se 47-godišnji tajkun koji se obogatio na pesticidima razveo od svoje 24-godišnje supruge Elene što ga je prema prvoj presudi trebalo koštati nekih četiri milijarde eura.

Ipak je vjerojatnije kako će Rus svojoj bivšoj supruzi platiti tek oko milijarde. Što je prava istina i konkretan razlog znaju samo Rusi, no kada se sve ovo zbroji, dobije se dosta. No, ne i dovoljno da smiri bijes francuske javnosti zbog moguće blamaže u Ligi prvaka gdje AS Monaco mora proći vrlo jaku grupu.

>>Kakav preokret! Radamel Falcao potpisuje za Manchester United!

Komentara 1

Avatar JustinCase69
JustinCase69
15:04 15.09.2014.

Evo suze ronim..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije