Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKE LEGENDE

Boban i Dalić nisu mogli prešutjeti veliku vijest, evo što su poručili

Boban Dalić
Foto: Printscreen
1/6
17.05.2019.
u 14:50

- Čestitam indijskom savezu na izboru Štimca. Poznajem ga još iz djetinjstva, on je iskusan, razumije nogomet i posvećen je nogometu - rekao je Boban

Igor Štimac postao je novi izbornik indijske nogometne reprezentacije, vijest je koja je ovih dana obišla domaću sportsku javnost. Na novom poslu su mu čestitali Zvonimir Boban, legendarni hrvatski nogometaš koji danas radi kao savjetnik predsjednika FIFA-e te hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Obje je poruke Štimac objavio na društvenim mrežama.

- Čestitam indijskom savezu na izboru Štimca. Poznajem ga još iz djetinjstva, on je iskusan, razumije nogomet i posvećen je nogometu - rekao je Boban:

- Nikad ne znaš što će ti nogomet donijeti, no nadam se da ćete ostvariti velike uspjehe.

Zlatko Dalić je dodao:

- Igore, čestitam ti na preuzimanju reprezentacije Indije i želim ti puno sreće - rekao je Dalić.

Nakon što odradi nekoliko treninga s Indijcima, Štimac i njegova selekcija lete u tajlandski grad Buriram, gdje će reprezentacija Indije sudjelovati na Kraljevu kupu. Štimčev prvi suparnik na klupi Indije bit će 5. lipnja Curacao (82. reprezentacija svijeta, Indija je 101.), dok drugi par čine Tajland i Vijetnam. 

Igor Štimac posljednji je trenerski posao imao u Kataru, u tamošnjem klubu Al-Shahania u sezoni 2016./2017. Od tada je radio kao stručni komentator na TV postaji Arenasport. Štimac je u Hrvatskoj i vlasnik jedne trenerske ekskluzive, uspjeha koji se pojavljuje rijetko i neočekivano poput kometa – naslova prvaka s Hajdukom. S novim poslodavcima još pregovara o duljini ugovora, te o suradnicima. Navodno će mu pomoćnik biti jedan od najpoznatijih bivših reprezentativaca Shanmugam Venkatesh. 

Štimčevim preuzimanjem indijske reprezentacije hrvatska izbornička kolonija u Aziji dobiva i četvrtoga predstavnika: Ante Miše je u Turkmenistanu, Romeo Jozak u Kuvajtu, a Petar Šegrt na Maldivima. Imamo jednoga svoga izbornika i u Africi, Brođanina Zdravka Logarušića u Sudanu, te još dva ‘Europljanina’: Nikolu Jurčevića u Azerbajdžanu i Roberta Prosinečkog u Bosni i Hercegovini. 

>> Pogledajte Večernji pressing s Igorom Štimcem i Davorom Šukerom

Komentara 4

DU
Deleted user
18:39 17.05.2019.

Ma važno je da zaradi lovu, fućkaš to što je to nogometni "četvrti svijet", otprilike kao Hrvatska u kriketu, hehe!

BL
Blender
12:09 18.05.2019.

Ode nam jos jedan strucnjak, sto ce mo sada :)

IS
ivan.skoko
08:19 18.05.2019.

Štimac je u Hrvatskoj i vlasnik jedne trenerske ekskluzive, uspjeha koji se pojavljuje rijetko i neočekivano poput kometa – naslova prvaka s Hajdukom :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije