Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO NIKADA NIJE DOŽIVIO

Bjelicu čeka drakonska kazna! Dinamo bi mogao ostati bez trenera čak pola godine

Nenad Bjelica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
17.02.2020.
u 07:00

Usporedbe radi, trener HNK Gorice Sergej Jakirović u prosincu je dobio mjesec dana zabrane vođenja momčadi na službenim utakmicama, a bio je dosta blaži nego Bjelica jučer u Gradskom vrtu

Nakon što je prespavao noć poslije poraza od Osijeka u Gradskom vrtu (1:0), trener Dinama Nenad Bjelica vjerojatno žali što je verbalno napao suca utakmice Marija Zebeca riječima: "- Pi... vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju. Prepali ste se domaćina, zato tako sudite."

Žali ponajprije zbog toga što je svjestan da ga vjerojatno čeka žestoka kazna. S nestrpljenjem će čekati ovotjednu odluku disciplinskog suca Alana Klakočera, a realnost je da Bjelici prijeti drakonska kazna, najteža u trenerskoj karijeri.

Naime, bude li se Klakočer držao propisa, a nema razloga da neće, Bjelica bi trebao dobiti minimalno mjesec dana kazne, što znači da u tom periodu ne bi smio voditi plave. Propustio bi tako utakmice protiv Intera, potom derbije protiv Rijeke i Hajduka, te onda i susrete s Istrom i Varaždinom.

Nenad Bjelica
1/5

Teoretski, Bjelica bi mogao dobiti i suspenziju od čak šest mjeseci, jer članak 53. b. Disciplinskoga pravilnika HNS-a kaže sljedeće:

Tko se nesportski ponaša prema sucu/sucima utakmice riječima, pokretima, gestama ili na drugi način za vrijeme igre, poslije igre, na igralištu ili izvan njega, bit će kažnjen:

za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca:
- zabranom igranja od jednog do šest mjeseci
- zabranom igranja od dvije do dvanaest utakmica, ili
- zabranom obavljanja funkcija od jednog do šest mjeseci

Usporedbe radi, trener HNK Gorice Sergej Jakirović u prosincu je dobio mjesec dana zabrane vođenja momčadi na službenim utakmicama, a bio je dosta blaži nego Bjelica jučer u Gradskom vrtu.

Taj verbalni Jakirovićev delikt glasio je točno ovako: "Smeće jedno, uništio si prošlu utakmicu, sad ćeš i ovu". Slažete se, svakako je to blaže od Bjeličinih riječi: - Pi... vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju. Prepali ste se domaćina, zato tako sudite."

Bjelici u korist sigurno ne ide ni činjenica da je suce verbalno napao i u prethodnoj prvenstvenoj utakmici, prošlog vikenda protiv Gorice.

Prvo je glavnom sucu Dariju Belu rekao: "Što je ovo?! Zašto? Ili je prednost ili faul. Je*em ti ova vaša pravila", a potom se nastavio svađati i s četvrtim sucem Dujom Strukanom, kojem je poručio: "Objasni mi! Ne možeš objasniti zato što ne znate, zato mi ne možete objasniti! Je*em vam sunce da vam je*em".

No, tada suci ta vrijeđanja, iako su se čuli za vrijeme TV prijenosa, nisu uveli u službeni zapisnik. 

Sada je sve na disciplinskom sucu HNL-a Alanu Klakočeru, koji će se, sigurni smo, držati pravila, unatoč pritiscima sa strane kojih će sigurno biti.

No, jedno je sigurno, Bjelici slijedi najžešća disciplinska kazna u trenerskoj karijeri. Šteta što ovakvim ponašanjem baca mrlju na sve grandiozne uspjehe koje je ostvario protekle dvije godine.

>>> Pogledajte kako je vraćeno ime Dinamo prije 20 godina

Komentara 23

DU
Deleted user
07:43 17.02.2020.

Takav je balkanski novinarski đir. Do sada su morali trpjeti Dinamove uspjehe, ali i jedva dočekati da popljuju Dinamo i njegovog trenera. Pristojnost na i oko terena je nužna, ali i pravilno suđenje, pa ne bi ni došlo do ovakvog incidenta.

CE
cenzura
08:30 17.02.2020.

Koliko se čulo sudac nije ostao dužan pa na prvo "vrijeđanje" uzvratio istim riječnikom te dodatno isprovocirao Bjelicu. Ne branim ga ali sudci od početka ovog djela prvenstva tj od uvođenja VAR-a katastrofalno sude. Ne samo na ovoj utakmici već i na ostalim. Počeli su s VAR-om totalno nepripremljeni, ne donose odluke nego čekaju da im netko došapne šta se desilo te samo unose nervozu. "Poštovani" g. Ledinski je jedva dočekao da napadne Dinamo i Bjelicu unjesto da se posveti očajno lošem suđenju i nepripremljenim sudcima.

MI
Mijo11
08:11 17.02.2020.

Svako odgovara za svoje postupke, tako i on

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije