Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grazie i bravissimo

Bjeličin trenerski vrhunac obećava Dinamu nešto do sada nezamislivo

Dinamo - Atalanta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
19.09.2019.
u 06:43

Tko god je sinoć gledao Dinamo, mogao je samo zinuti od zadivljujućega prizora jedne ozbiljne, moćne, samouvjerene i u svakom pogledu nedodirljive europske momčadi, orkestra pršteće energije i kreativnoga, ali i borbenoga zanosa

Neka od Dinamovih povijesnih čudesa nastala su upravo u mjesecu rujnu, poput pobjeda nad Realom u Madridu (1974)., Grasshoppersom u Zürichu (1997.), Villarrealom (2010.), Arsenalom (2015.) i Fenerbahčeom (2018.) u Zagrebu ili remija s Manchester Unitedom (1999.) na Old Traffordu, a ova glamurozna zagrebačka večer, u kojoj je Atalanta pometena s lica zemlje, možda je i najznačajnije poglavlje plavoga rujanfesta.

Naime, ovaj trenerski vrhunac Nenada Bjelice, nimalo stidljivo, nagovještava Dinamu nešto do sada nezamislivo, a to je mogućnost prezimljavanja u Ligi prvaka, što plavi nisu osjetili već više od dva desetljeća. Još od Zajecovoga vremena.

>> Pogledajte kako je Dinamo srušio Atalantu

Tko god je sinoć gledao Dinamo, mogao je samo zinuti od zadivljujućega prizora jedne ozbiljne, moćne, samouvjerene i u svakom pogledu nedodirljive europske momčadi, orkestra pršteće energije i kreativnoga, ali i borbenoga zanosa. Hej, prvak male, siromašne i neugledne Hrvatske nogometne lige poput plitkoga je potoka pregazio jednu od najjačih talijanskih momčadi (barem u prošloj sezoni)! To se još nikada nije dogodilo!

Hej, naš Dinamo, nekada prestrašeni, impresionirani uljez u Ligi prvaka, danas je prvoplasiran u skupini, ispred Manchester Citya, momčadi vrijednije od milijarde eura! Dinamovci, izrežite si tu tablicu iz Večernjaka i čuvajte je kao relikviju!

Hej, naš Dinamo druga je najefikasnija momčad prvog kola Lige prvaka, iza Salzburga! Hej, jedino naš Dinamo (uz Salzburg) ima trostrukoga strijelca u 1. kolu Lige prvaka! Skromnoga, tihoga Kustošijanca Mislava Oršića, koji je, usput rečeno, jednu sezonu karijere odradio i u Italiji, u Speziji. Tamo ga Talijani nisu uočili, a sada će ga pamtiti kao zloduha!

Kao što će se zauvijek pamtiti i slika krcatoga, gromoglasnoga, razgaljenoga Maksimira, nikad brojnije Dinamove navijačke vojske opijene silinom i ljepotom pobjedničke koračnice plavih. Hvala vam, siloviti i neustrašivi plavi heroji na ovoj nezaboravnoj predstavi!

Grazie i bravissimo, maestro Bjelica!, kličemo i Dinamovome strategu, čije je remek-djelo u Ligi prvaka dostojno usporedbe s najvećim europskim trenerom plavih Brankom Zebecom. I tog se, naime, trenerskoga genijalca pamti po jednome znamenitome nokautu Talijana koji je 1967. godine odjeknuo Europom: pobjedom nad Juventusom u Zagrebu 3:0.

Evo, 52 godine kasnije Talijani su opet Dinamova mušterija, a 'Zebec nakon Zebeca', taj hrabri, pronicljivi, nepokolebljivi Nenad Bjelica s plavima još jednom, u epskom stilu, ispisuje povijest. Uz ipak jedan stršeći, još uvijek nerazjašnjeni upitnik: kako si, Nenade, pobogu, s ovim istim Dinamom, uspio izgubiti od – Hajduka?

>> Pogledajte što su Dinamovi igrači rekli nakon veličanstvene pobjede

Ključne riječi

Komentara 33

BU
Bubalamala
08:01 19.09.2019.

Stvoreno je zajedništvo ekipe i gledališta izvrstan trener i dobili utakmicu izvrsnu za gledanje!

ST
Stojko
08:09 19.09.2019.

Sad će Bandić "obećati" novi stadion. Ha ha.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
08:04 19.09.2019.

Sad će i Bandić imati novu priliku da napravi stadion u Zagrebu, koji je obećao prije 20 godina kada se sa SDP-om dokopao vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije