Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme plavih

Bjelica: To je bio trkački trening, a ne nogomet

16.01.2019.
u 13:11

Ivan Šunjić odlazi iz Turske i ide na liječničke preglede u München, ali ne na preglede zbog transfera, nego ozljede

Dinamo ove godine na pripremama u Beleku baš nema sreće s vremenom, otkako je ovdje, pola jednog dana nije padala kiša, u Antalyi je, primjerice, sve poplavljeno.

Ipak, teren na kojem Dinamo igra savršen je i po tom potopu, izdržao je, nije bilo lokvi. No još je gori bio vjetar. Bojali smo se da ne popusti neki od stupova s reflektorima koliko su se ljuljali.

>> Pogledaje Dinamov trening u Baleku

No igrači nisu gledali na reflektore, već su gledali suparnika i loptu. A suparnik se zvao Dynamo Dresden i pokleknuo je pred Bjeličinim igračima.

Plavi su slavili s 1:0, nakon odličnog ubačaja Roka Baturine strijelac je bio Nikola Moro kojem je to drugi gol na pripremama.

Utakmica bez puno smisla

Bilo je nešto prilika za pogotke na obje strane, neke su nastale zbog vjetra, neke su zbog njega propale. No bilo je nezgodno, tako je jednom prilikom vratar Horkaš napucao loptu prema centru, a ona mu se u visokom luku vratila.

– Nema baš smisla igrati po ovakvom vremenu. Kako je vjetar puhao prema našem golu, oni su bili malo bolji u prvom, a onda isto tako mi u drugom poluvremenu. No važno je da se nitko nije ozlijedio i da smo odradili dobrih 90 minuta. Doduše, 90 trkačkih minuta, a ne nogometnih minuta, o nekakvoj igri i automatizmima nije moglo biti ni riječi – kazao je nakon utakmice Bjelica.

No vidjelo se ponovno da se Moro jako dobro vratio.

– On je bolji iz dana u dan, pokazuje da je opet onaj stari, otprije ozljede. Isto tako raduju i igre ovih mladih koji dobivaju šansu i stvarno su svi na pravoj razini. Odličan je i Olmo, možda je čak i u predobroj formi u ovoj fazi priprema. Zanimljivo, kapetan je bio Dilaver.

– Imamo mi dosta lidera u momčad, dan ranije kapetan je bio Lešković, danas Dilaver, a u drugom poluvremenu Dani Olmo. Spomenimo da je Dinamo igrao u sastavu: Horkaš – Stojanović, Theophile, Dilaver, Šitum – Lešković – Ćuže, Majer, Gojak (od 46. Moro), Oršić – Baturina (od 61. Josipović – Matel, Rrahmani, Franjić, Leovac – Gjira – Kadzior, Olmo, Moro, Menalo – Petković.

1/7

Čuli smo da Ivan Šunjić odlazi iz Turske i ide na liječničke preglede u München, ali ne na preglede zbog transfera, nego ozljede.

– Danas leti u Zagreb, u četvrtak je u Münchenu pa ćemo vidjeti što će reći doktorica – veli Bjelica.

Traži se napadač

To bi mogao biti problem za Dinamo, Šunjić je ozlijeđen, a Ademija Talijani sele u Romu i Lazio.

– Tko to govori, Talijani? Ha-ha, Talijani, ne vjerujte svemu što govore. Ne vjerujem da bismo u ovoj situaciji pustili Ademija, a ako se to dogodi, morat ćemo reagirati iako mislim da do toga neće doći.

Sad kad je Budimir definitivno otišao, imate li u bilježnici napadača kojeg želite dovesti?

– Ne, ali u ovih pet dana, otkako sam rekao da ćemo trebati napadača, bilo je 20-ak poziva i ponuda. Treba odabrati pametno, imam u glavi što treba napraviti, ali vam to ne mogu reći. Pratimo tržište, nismo ni s kim razgovarali, ali želimo to riješiti do 1. veljače da bi mogao igrati u Europi – zaključio je Bjelica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije