Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi AS

Bjelica seli u Španjolsku i preuzima klub koji je svojedobno imao najskupljeg igrača svijeta?

Nenad Bjelica i Pep Guardiola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.06.2020.
u 14:26

Betis je posljednjih sezona plivao u prosječnosti unatoč tome što se nije štedjelo na transferima

Još uvijek nije poznato gdje će Nenad Bjelica nastaviti karijeru. Od odlaska iz Dinama neprestano ga se vezalo uz slavni Fenerbahce, međutim u turskim medijima posljednjih dana nema novih informacija koje bi išle u prilog tvrdnjama da će doista preseliti u Istanbul.

Bjelica, pak, nikad nije skrivao da ga daleko više privlače Španjolska, Italija ili Njemačka, a list As u srijedu donosi priču o tome kako bi mu se želja uskoro mogla i ostvariti.

Naime, povezuje ga se odlaskom u Real Betis, seviljski klub prilično čudne sudbine koji trenutačno drži trinaestu poziciju u španjolskome prvenstvu. 

Kažemo čudne jer su čelnici tog kluba, bivši i sadašnji, oduvijek maštali o daleko boljim ostvarenjima, a 1998. godine su otišli tako daleko da su oborili čak i tadašnji svjetski rekord kada su za 21,5 milijuna funti doveli Brazilca Denilsona iz Sao Paula.

Premda su navijači taj transfer slavili uvjereni da nagoviještava borbe za naslove s ostalim španjolskim nogometnim divovima, Betis je u međuvremenu proveo četiri sezone kao drugoligaš, te je do najboljeg ostvarenja stigao 2005. godine kada je stigao do četvrtoga mjesta i titule osvajača španjolskog kupa (već 2009. je opet ispao u drugu ligu!).

Posljednjih je sezona plivao u prosječnosti unatoč tome što se nije štedjelo na transferima, samo Borja Iglesias i Nabil Fekir su klub ljetos stajali oko 50 milijuna eura, pa utoliko ne čudi što se sva glasnije govori o rastanku s trenerom Rubijem. 

U tom smislu Betis bi možda bio upravo prava platforma za Bjelicu da se dokaže u La Ligi, ali novinar Asa tvrdi da ima ponude i iz Grčke, Italije, Njemačke...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije