Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje nova sezona

Bjelica: Poraz u finalu još i danas nas boli, ali bili su bolji

Nenad Bjelica
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
13.07.2019.
u 07:06

Bjelica na raspolaganju nema ozlijeđenih Dilavera i Moharramija, ne konkuriraju nedavno priključeni mladi reprezentativci Šunjić i Moro, kao ni Olmo koji je još na odmoru, a upitni su Ademi i Theophile

Prošla sezona čini se tako blizu, a već počinje nova. Dinamo i Rijeke krajem svibnja odigrali su svoju posljednju međusobnu utakmicu, tada je u finalu kupa u Puli riječka momčad pogocima Čolaka, Halilovića i Kvržića slavila s 3:1 (za plave je pogodak postigao Oršić). A pred ova dva kluba je susret Superkupa (subota u 20 sati u Maksimiru).

– Znamo kako je to prošlo u finalu kupa protiv Rijeke, taj poraz nas još i danas boli i zbog toga danas i igramo Superkup jer je Rijeka slavila. I zasluženo je slavila, bila je bolja, više željela taj uspjeh. Za danas smo se dobro pripremili iako nismo kompletni – kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

>> Pogledajte što je trener Bjelica rekao uoči Superkupa

Na raspolaganju nema ozlijeđenih Dilavera i Moharramija, ne konkuriraju nedavno priključeni mladi reprezentativci Šunjić i Moro, kao ni Olmo koji je još na odmoru, a upitni su Ademi i Theophile.

– Za Ademija i Theophilea još ćemo vidjeti do utakmice, ali dobro smo se pripremili fizički i taktički i vjerujemo da ćemo s igračima s kojima istrčimo pokazati da smo bolji i da će Superkup opet biti Dinamov – dodao je Bjelica.

Iako naša sezona kreće, u odnosu na prošlu ni kod Dinama ni kod Rijeke nije bilo velike fluktuacije igrača.

– Nije bilo previše ulazaka ni izlazaka ni kod njih ni kod nas i znamo se jako dobro. Pogledali smo nekoliko utakmica Rijeke s priprema, vjerojatno su i oni gledali naše partije. A sad, hoće li igrati na način kojim su igrali na pripremama ili će igrati kao što su igrali u zadnje dvije utakmice protiv nas, vidjet ćemo. Mi smo spremni za obje opcije.

Koliko je ova utakmica važna i kao priprema za ono što vas čeka u sezoni?

Nenad Bjelica
1/13

– Svaka je važna i u svakoj želimo pobijediti, a ova utakmica donosi i jedan trofej. A krenuti u sezonu pobjedom protiv našeg najvećeg suparnika zadnjih godina u Hrvatskoj puno bi nam značilo, bio bi to vjetar u leđa za sve što nas čeka, a čeka nas gust program i puno utakmica. Nalazimo se u dosta dobrom stanju već sada i vjerujem da ćemo već danas pokazati da smo u dobro fizičkom i taktičkom stanju – zaključio je Bjelica.

Igor Bišćan je s posljednjeg dana priprema poručio:

– Superkup nema težinu kupa i prvenstva, ali igra se za trofej i riječ je o derbiju. Ova utakmica nam je nagrada za podvig koji smo napravili, za prelijepu uspomenu iz Pule. Pokazali smo da možemo i sigurno će nam to dati poticaj za danas. Iako okolnosti više nisu iste, to je prilika da s dobrim rezultatom uđemo u početak sezone – kazao je trener Rijeke pred početak nove sezone.

Da, za obje momčadi bilo bi lijepo krenuti u novu sezonu pobjednički, ipak je riječ o derbiju dviju naših najboljih momčadi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije