Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo u Plzeň

Bjelica: Opasni su, pa pobijedili su i Romu i CSKA ove sezone!

Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
18.12.2018.
u 07:02

Michael Krmenčik bio im je prvi strijelac, ali operirao je ligamente koljen

U šesnaestini finala Europske lige Dinamo će igrati protiv češkog prvaka Viktorije Plzeň, odlučio je tako ždrijeb u Nyonu. Prva utakmica igra se u Češkoj 14. veljače, a uzvrat je 21. veljače u Maksimiru.

U iščekivanju jučerašnjeg ždrijeba šesnaestine finala Europske lige popili smo kavu s trenerom Dinama Nenadom Bjelicom. Bio je potpuno miran, nije imao posebnih želja. Kako su se novinari skupljali, na ploču su upisivali prognozu – koga će Dinamo izvući.

>> Pogledajte i video: Dinamo će u šesnaestini finala EL-a igrati protiv Viktorije

Upisao se i Bjelica, no njegova prognoza – Club Brugge koji vodi Ivan Leko – nije bila točna. Nitko od novinara nije pogodio suparnika, uspjelo je to glasnogovorniku plavih, Alen Lesički jedini je napisao – Plzeň.

Brzo je nestalo neizvjesnosti, Viktoria i Dinamo izvučeni su kao prvi na ždrijebu. Gledali smo reakciju Bjelice koji je mirno sjedio pred TV ekranom u klupskom hotelu. I čovjek nije ni trepnuo kad je saznao suparnika, gledao je u ekran mirno, s pokeraškim izrazom lica.

– Uvijek može bolje, a moglo je biti i gore. Viktoria je ispala iz Lige prvaka u Europsku ligu i zaslužuje apsolutno uvažavanje. Malo znam o njima, tek sam vidio da imaju dosta čeških igrača. Mislim da šanse postoje, iako su oni lagani favoriti, ali mi imamo svoje šanse i vjerujem da ih možemo proći. Riječ je o teškom protivniku koji je ove sezone pobijedio Romu i CSKA, uzeli su sedam bodova u grupnoj fazi Lige prvaka. Možda nisu najatraktivniji protivnik, ali bit će to lijepo putovanje za naše navijače kojih u Češkoj očekujemo puno. A onda i pun Maksimir za uzvrat – počeo je Bjelica.

Borba i za koeficijent

Na suparničkoj klupi je Pavel Vrba, bivši izbornik Češke.

– Ne znam puno o njemu, ali mogu zaključiti da je dobar trener. Nije lako u konkurenciji Jabloneca, Slavije Prag i Sparte Prag uzeti naslov češkog prvaka. Sigurno radi odličan posao i na tome mu treba čestitati, a nadam se da će i on nama nakon dvije utakmice čestitati na prolasku – ponudio je optimizam Bjelica.

Bila bi velika stvar preskočiti ovu prepreku jer Hrvatska se bori za koeficijent, trenutačno je 17., a 15. mjesto donosi dva kluba u Ligi prvaka. Upravo Česi su ispred nas. Bjelica je od danas na godišnjem odmoru, s obitelji će na skijanje u Italiju, ali ne sumnjamo da će imati što gledati, potražit će utakmice Viktorije Plzeň.

Dinamo
1/12

– Da, imat ću dosta toga za pogledati. Ne, nemamo još nikakve ‘špijune’ u Češkoj, ali budite sigurni da ćemo imati sve informacije. Trebat će nam puno rada i truda u ova dva mjeseca da bismo ih uspjeli pobijediti. Imat ćemo dva mjeseca da se upoznajemo obostrano, sigurno će i oni biti pripremljeni za nas. Njima je također završilo prvenstvo i počinje im tjedan kasnije nego nama tako da ih uživo nećemo moći gledati. Ali gledat ćemo ih na pripremama, gdje god bili – kazao je trener Dinama.

Krmenčik bio blizu Dinamu

Viktoria trenutačno drži drugu poziciju u prvenstvu, za vodećom praškom Slavijom zaostaje jedan bod, ali trećeplasiranoj Ostravi bježi čak 11 bodova nakon 19 kola. U Ligi prvaka igrala je u skupini s madridskim Realom, Romom i CSKA Moskvom.

Ubilježila je domaći remi s CSKA (2:2), zatim je uslijedio poraz 5:0 u Rimu, gostovanje u Madridu okončano je porazom 2:1, a Real je u Plzeňu slavio s 5:0. No na kraju je češki prvak upisao dvije pobjede, u Moskvi je svladalo CSKA s 2:1, a naposljetku i Romu s identičnim rezultatom te kao treći prošao u Europsku ligu, a od Europe se oprostio CSKA Moskva i Nikola Vlašić.

Redovni pratitelji Dinama sjetit će se da je u nekoliko navrata 191 centimetar visoki centarfor Michael Krmenčik bio na meti Dinama. Prošle je sezone bio najbolji strijelac lige, ali sad je ozlijedio koljeno, operiran je i ne zna se kad će se vratiti na travnjak, no protiv Dinama ga ne treba očekivati.

Po Transfermarktu momčad Viktorije vrijedi 30,8 milijuna eura (Dinamova 50,05), a najskuplji igrač im je slovački vezni igrač Patrik Hrosovsky (4,25 milijuna eura). Većina igrača su Česi, imaju i nekoliko čeških reprezentativaca, u momčadi je nekoliko Slovaka i jedan Nigerijac.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije