Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST NAPADAČA

Bjelica: Nećemo otkupiti Ercegov ugovor, a sa Santinijem još nisam pričao

Osijek i Dinamo susreli se u 30. kolu Prve HNL
Davor Javorovic/PIXSELL
23.04.2021.
u 15:02

- Što se tiče Ercega, nećemo otkupiti njegov ugovor, jer nema potrebe plaćati odštetu za igrača koji ima preko 30 godina. No, to ne znači da neće ostati s nama. Zadovoljni smo s njime, koliko vidim i on s nama i postoji šansa da nastavimo suradnju, ali ne otkupom ugovora - rekao je Nenad Bjelica

Trener drugoplasirane momčadi HNL-a, Osijeka Nenad Bjelica odradio je najavnu tiskovnu konferenciju uoči sutrašnje utakmice u kojoj Osijek gostuje kod Rijeke u jednom od dva velika derbija ovog bogatog 31. kola Prve HNL.

- Dobro smo se oporavili od utakmice s Dinamom u svakom pogledu i spremno dočekujemo sljedeću s Rijekom, momčadi koja pokazuje visoku razinu forme. Uvjerljivo pobjeđuju u prvenstvu, imaju odličan kadar i odličnog trenera, u vrhu su hrvatskog nogometa u kontinuitetu i poštujemo ih maksimalno. No, vjerujem da ćemo imati dovoljno snage da budemo bolji od njih u nedjelju. Bit će sigurno velika bitka, ali mi smo spremni na nju - naglasio je Bjelica.

Svjestan je činjenice da su od istog protivnika ispali nedavno u četvrtfinalu Kupa, ali prvenstvo je druga priča, u kojoj njegova momčad nema pravo na grešku.

- Uvijek postoji određeni psihološki pritisak, jer nemamo pravo na grešku. Znamo da samo s pobjedom možemo zadržati priključak za Dinamom, ali isto tako znamo da oni drže sve u svojim rukama. No, mi smo plasmanom u europska natjecanja svoj cilj već ostvarili, blizu smo osvajanju drugog mjesta, ali želimo više. Vidimo da možemo parirati Dinamu koji ima veću kvalitetu, ali uspijevamo to nadoknaditi drugim stvarima - pojasnio je osječki strateg.

Najavio je nešto detaljnije i fizičko stanje svoje momčadi.

- Ova momčad voli pritiskati visoko. U stanju smo igrati više od 90 minuta u visokom tempu, u dobrom smo fizičkom stanju i u tom ritmu ćemo nastaviti. Bit ćemo na visokom nivou i u Rijeci. Imat ćemo na terenu 11 sposobnih da dobijemo utakmicu i na klupi sedam, osam onih koji su sposobni promijeniti utakmicu kad uđu s klupe - rekao je Bjelica.

Naravno, budući da je u Osijeku najviše upitnika oko napadača, Bjelica je prozborio koju i o Mierezu, ali i o Ercegu te Santiniju.

- O Mierezu smo sve već rekli i čekamo samo potvrdu predsjednika kluba. Što se tiče Ercega, nećemo otkupiti njegov ugovor, jer nema potrebe plaćati odštetu za igrača koji ima preko 30 godina. No, to ne znači da neće ostati s nama. Zadovoljni smo s njime, koliko vidim i on s nama i postoji šansa da nastavimo suradnju, ali ne otkupom ugovora. Kad je Santini u pitanju, ima ugovor do ljeta kao i nekolicina igrača i u sljedećih 15 dana donijet ćemo odluke o njima. Ni s kim od njih nismo još razgovarali pa tako ni sa Santinijem“, zaključio je Bjelica.

Komentara 1

KA
kanđija
19:52 23.04.2021.

Osijek mora napadati a Rijeka ima najubojitije kontre u HNL. A razgovori o spomenutim igračima ovisi hoće li biti prvi ili ne. Svi ostaju ako budu prvi a ako ne odlaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije