Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi u Varaždinu

Bjelica: Nadam se da će igrači i u HNL-u uživati kao u Ligi prvaka

Dinamo - Atalanta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
21.09.2019.
u 10:00

U 9. kolu Prva HNL Dinamo gostuje kod Varaždina. Utakmica počinje u 19 sati

Odlazak posljednji dan svibnja 2017. u Varaždin nije plavima ostao u lijepom sjećanju. Nakon što su prije toga te sezone već ostali bez naslova prvaka, Matjaž Kek s Rijekom uzeo im je i Rabuzinovo “Sunce” pobijedivši ih u finalu Kupa s 3:1.

Dinamo je tada vodio Bugarin Ivajlo Petev, a ta 2017. upisana je kao četvrta sezona od hrvatske samostalnosti u kojoj plavi nisu osvojili trofej jer su prije toga praznih ruku ostali i 1992., 1995. i 2005.

Dinamo - Atalanta
1/22

Dinamo se danas vraća na mjesto (ne)sreće, ali ovaj put drugim poslom. Iako je ondje izgubio u Kupu, gostovanja u Varaždinu i nisu inače bila tako loša, igrajući protiv Varteksa plavi su većinom bili uspješni.

No, sad je u prvoligaškom društvu Varaždin, a ne Varteks. Isti je grad, isti je stadion, ali drugi klub, no veseli što se prvoligaški nogomet vratio u taj lijepi grad i zbog toga treba i Dinamo biti sretan. Nerijetko je varaždinski kraj bio bazen iz kojega su dolazili igrači u Maksimir.

Stadion će biti pun

Ono što sad preostaje plavima i prije svega treneru Nenadu Bjelici jest da se motiviraju za Varaždin nakon briljantne pobjede u Ligi prvaka nad Atalantom. U plavom maksimirskom grotlu Dinamo je oduševio i samo svi možemo žaliti što i na utakmicama naše lige u Maksimiru nema više ljudi jer to ti dečki zaslužuju.

– Nemojte nam sad pričati tu tužnu priču, to je malo negativistički. No, idemo u Varaždin, tako je dobra atmosfera, vjerujem da će biti pun stadion i da će dečki moći uživati kao što su uživali i na utakmici protiv Atalante. A, bože moj, na nama je da dajemo sve što možemo na terenu, da zalaganjem i poštenim odnosom prema poslu privučemo navijače, a njima preostaje da dođu na naše utakmice ili da ne dođu – kazao je Bjelica.

Očekuje se da će varaždinski stadion biti pun, dugo Dinamo nije igrao u Varaždinu, a dodatnu pozivnicu ispisali su plavi sjajnom igrom i 4:0 pobjedom nad Atalantom. Doduše, sigurno je da će Bjelica znatno promijeniti momčad za taj sraz, ne treba čuditi bude li to posve drugih 11 igrača, ali ima se i od njih što vidjeti.

– Uvijek je mrvicu teže igrati u HNL-u nakon takvih europskih utakmica kakva je bila u srijedu, ali imamo velik izbor igrača i koga god trener odluči poslati u igru, sigurno će dati maksimum i nadam se da ćemo pobijediti – dodao je junak i trostruki strijelac u utakmici s Atalantom Mislav Oršić.

Igraju i za sebe

Znali su plavi imati u svojoj povijesti problema nakon europskih utakmica, nije se bilo lako “prešaltati” na domaće travnjake. No, sad je ipak razlika, Nenad Bjelica doista ima velik izbor igrača i kad danas istrči nova postava, uvjereni smo da će igrati maksimalno.

Jer, ne igraju samo za bodove, igraju i za sebe, barem ako se žele pokazati i dokazati treneru da i oni zaslužuju mjesto u europskim ispitima, možda već 1. listopada kod Manchester Cityja.

Pogled na tablicu kaže da bi utakmica s Varaždinom trebala biti samo “običan dan u uredu”, u osam dosadašnjih utakmica Varaždin nema ni jednu pobjedu, samo četiri neodlučena rezultata, i na dnu je ljestvice.

Igračima Borimira Perkovića ne treba veći motiv od želje da pobjegnu sa dna ljestvice, ali i činjenice da im dolazi Dinamo. Da mogu biti opasni pokazali su u prošlom kolu kada su se vratili iz ponora u Osijeku i od 0:2 došli do 2:2 u posljednjim trenucima utakmice. 

>> Pogledajte kako je Dinamo stigao do trijumfa nad Atalantom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije