Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGAĐA?

Bjelica izostavio Olma iz momčadi Dinama, Španjolac utakmicu gledao sa zidića

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
17.01.2020.
u 19:24

Nagađa se da je Bjelica njega izostavio zato što ga čuva od ozljeda zbog transfera

Dinamo je odigrao svoju prvu utakmicu na pripremama u Rovinju, suparnik je bio zagrebački susjed Lokomotiva, a susret je završio rezultatom 1:1.

Dani Olmo nije konkurirao za ovu utakmicu, ali nije on bio jedini iako se nagađa da je Bjelica njega izostavio zato što ga čuva od ozljeda zbog transfera. No, nije Olmo bio jedini koji nije bio u kadru za sraz s lokosima, nije bilo ni Livaković, a Petkovića, Theophilea, Dilavera, a izostali su i oporavljenici Ademi, Ivanušec, Atiemwen i Kulenović. Olmo se i kasnije, dva dana, priključio pripremama Dinama, dobio je dodatni odmor jer je imao najkraći odmor na ljeto, tako je pitanje je li izostao zbog mogućeg transfera ili zbog ritma treninga.

To su sve špekulacije

Naime, izjave predsjednika Dinama Mirka Barišića za jedan talijanski portal o navodnoj ponudi Milana od 30 milijuna eura demantiraju taj transfer.

– Ne znam odakle su došle takve informacije, ali nisam primio nikakav poziv, ni od Milana ni od nekog drugog, tako mogu reći kako su to špekulacije – kazao je Barišić te na upit je li Olmova cijena 30 milijuna eura, odgovorio:

– Točno je da je to dobar iznos, ali prvo netko treba doći i ponuditi taj novac. Stoga, u ovom trenutku ne možemo ni postaviti cijenu za Olma jer to od nas još nitko nije ni tražio.

U međuvremenu se taj iznos s 30 milijuna spustio na fiksnih 20, plus pet milijuna eura mogućih bonusa, nekakav postotak od budućeg transfera i ti treći izvori tvrde da je sve između klubova već dogovoreno, a Olmo bi navodno imao godišnju plaću od 2,5 milijuna. Sada u Dinamu ima 250.000 eura godišnje, a ne pristaje na novi, ponuđeni i podebljani ugovor po kojem bi primao 1,5 milijuna eura godišnje.

Zabili Šutalo i Sammir

Milan bi mogao biti ozbiljno zainteresiran, iako, koliko znamo, crveno-crni plešu na rubu financijskog ferpleja i prvo bi morali nekoga prodati da bi smjeli dati velik novac za Olma. Spominje se mogućnost da ode Bjelokošćanin Franck Kessié kojem je po Transfermarktu vrijednost 25 milijuna eura. Kako bilo, Olmo je jučer sa svojim ostalim suigračima koji nisu igrali gledao svoju aktualnu, a ne još bivšu momčad, u Rovinju.

Nije imao puno toga vidjeti. Prema najavama, trener Nenad Bjelica igrao je s jednom momčadi 60 minuta, a ostali su dobili pola sata. U prvom poluvremenu Dinamo je bio bolji, ali ne i konkretan. Ta prva dionica utakmice ponudila je samo jednu priliku, i to za Lokomotivu. Plavi su mislili da je zaleđe, Jakić je sam išao prema vratima plavih, no Zagorac je sjajno obranio.

U nastavku je zaprijetio Mario Ćuže, ali pogodio je vanjski dio mreže lokosa.

Puno bolje bilo je tih zadnjih pola sata kada su obje momčadi igrale u novim sastavima, Dinamo je krenuo s visokim pritiskom i tjerao igrače Lokomotive na greške, iako iz tih oduzetih lopti nisu puno napravili. No, poveli su u 64. minuti. Nakon ubačaja iz kuta najviše je skočio mladi Josip Šutalo i glavom pogodio za 1:0. Imao je priliku i Moro glavom, na drugoj strani je zicera imao Tuci, a izjednačio je Sammir. Ubačenu loptu sa strane iz prve je pogodio i matirao mladog 17-godišnjeg vratara Farisa Krkalića.

Dinamo će i sutra u Rovinju igrati, suparnik će mu biti češki drugoligaš Slovácko, a Bjelica će ponovno podijeliti minutažu na 60:30, a možda priliku dobiju i neki koji jučer nisu igrali.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
22:24 17.01.2020.

56 članak nakon 55 članaka koji su demantzirani o potpisivanju ugovora s bilo kim. I ovaj će biti demantiran. A da malo ohladite i pišete o činjenicama?

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
20:07 17.01.2020.

E moj Dinamo. Olmo sad ima 250 000 eura? I onda se vi čudite...nije da sam ne znam kako za te ogromne zarade sportaša ali i to je način na koji pokazujete koliko vam je stalo. 250 000 eura je sića danas za odličnog nogometaša. Dinamo je trebao Olmu povisiti ugovor i prije.

MA
magnum2013
22:44 17.01.2020.

Evo konačno i meni svanulo. Ovome što mi brisao komentare cijelo popodne izdleda završila smjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije