Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presica u Harkivu

Bjelica: 'Dinamo nije na izletu, ovdje je došao pobijediti'

Nenad Bjelica
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
21.10.2019.
u 20:06

Znamo koliko je jak Šahtar, koji svake godine sudjeluje u Ligi prvaka. Igrači koje ima izrazito su talentirani, neki su nositelji u ukrajinskoj reprezentaciji, ostali su Brazilci, a znamo kakvi su to nogometaši - kaže Dinamov trener

Dinamo nastavlja europsku priču u Ligi prvaka. Zagrebački klub u utorak u Harkivu igra protiv ukrajinskog prvaka Šahtara. Utakmica počinje u 18.55 sati.

U skupini C vodi Manchester City sa šest bodova ispred Dinama i Šahtara koji ima tri boda, ali ukrajinski sastav ima slabiju gol-razliku, posljednja je Atalanta.

>> Pogledajte razgovor s Brunom Petkovićem na Večernji TV-u

Na konferenciji za medije stigli su trener Nenad Bjelica i Emir Dilaver. Plavi u deset utakmica s ukrajinskim klubovima nikada nisu pobijedili.

- Ovdje nismo došli na izlet, već želimo pobijediti. Znam za tu statistiku, ali srušili smo mnoge iz prošlosti, pa želimo promijeniti i ovu. Znamo da igramo protiv kvalitetne i talentirane momčadi i vjerujemo da možemo biti bolji od njih - rekao je Dinamov trener.
Bjelica je istaknuo kvalitetu ukrajinskog nogometa.

- Znamo koliko je jak Šahtar, koji svake godine sudjeluje u Ligi prvaka. Igrači koje ima izrazito su talentirani, neki su nositelji u ukrajinskoj reprezentaciji, ostali su Brazilci, a znamo kakvi su to nogometaši. Svjesni smo njihove snage, ali i svoje. Vjerujemo u kvalitetnu utakmicu zato što se dobro prezentiramo u europskim utakmicama - podvukao je Bjelica.

Ukrajinski prvak ima 11 pobjeda u prvenstvu. 

- Šahtar dominira kao što mi dominiramo u našoj ligi. Uglavnom smo analizirali njihove utakmice u domaćem prvenstvu, ali i neke europske u kojima su igrali protiv jačih klubova. Ipak su u Ukrajini superiorni, tako da je teško tu nešto analizirati. Vjerojatno su oni gledali i naše utakmice - kazao je Bjelica.

Hoće li Dinamo imati posebnu taktiku protiv Šahtara?

- Mi smo momčad koja može mijenjati sistem igre, pokazali smo da ne ovisimo o jednom igraču - rekao je Bjelica te istaknuo Taisona kao najveću opasnost za obranu plavih:

- Ma cijeli napad, svi su vrhunski igrači, neugodni, pregršt ih je odličnih. Ali rekao bih da je ipak Taison najvažniji i od njega moramo paziti.

Ukrajinski novinari pitali su Dinamova trenera zašto je hrvatski reprezentativni nogomet daleko bolji od klupskog.

- Naš posljednji protivnik u Ligi prvaka Manchester City godišnje od televizijskih prava dobije 170 milijuna eura, a mi 300 tisuća, to vam sve govor - istaknuo je Nenad Bjelica.

Nenad Bjelica
1/22

Komentara 3

PA
Pajkoslava2
22:26 21.10.2019.

Bravo Bjelica! Dat sve od sebe, pa sta bude...

BL
Blender
21:30 21.10.2019.

Samo bez straha, nitko nije nepobijediv!! Idemo Dinamo!!

ON
ON
09:14 22.10.2019.

Bjelica je pravi meštar.Tako se to radi.Sebe ne potcjenjuje a drugog cijeni i poštuje.Kada čujem pojedine trenere koji unaprijed protivnika diže u nebesa a sebe stavlja u podređeni položaj, on netreba ni igrati.Neka da protivniku pobjedu unaprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije