Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Bizarno: Sjajni vatreni ne može biti s reprezentacijom jer mu je klub zabranio!

Duje Ćaleta Car
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
07.06.2019.
u 07:50

Hrvatska mlada reprezentacija u Medulinu se priprema za U-21 Europsko prvenstvo, koje će se održati u Italiji i San Marinu između 16. i 30. lipnja, a izbornik Gračan odlučio je tko će na put.

Izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan objavio je konačni popis 23 igrača s kojima će 16. lipnja otputovati u Italiju i San Marino na U-21 Europsko prvenstvo. Mladi Vatreni na europsku se smotru vraćaju po prvi put nakon 15 godina, a u Italiji i San Marinu imat će mogućnost izboriti prvi plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Olimpijske igre.

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

Braniči: Borna Sosa, Filip Benković, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Veznjaci: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

Napadači: Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Branič Petar Mamić reprezentaciji se nije pridružio zbog ozljede, dok Duje Ćaleta-Car neće putovati u Italiju i San Marino jer mu njegov Marseille nije dopustio odlazak na Euro, kako bi od početka priprema bio u klubu.

- Duje je prošle godine prošao dug put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a i iz njegovog kluba su zahtijevali da propusti Euro kako bi mogao spreman stići na pripreme. Iako nam je žao što Duje neće biti s nama, ključ uspjeha ove momčadi ne leži niti u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovom snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da u Italiju putujemo samo s igračima koji su u potpunosti posvećeni našem nastupu na Europskom prvenstvu. Znam da svih 23 igrača na ovom popisu ima ogromnu želju otići na Euro i napraviti pravi rezultat - poručio je izbornik Gračan.

- Nažalost, ovoga ljeta neću moći nastupati za Hrvatsku U-21 na Euru zbog odluke mog kluba. Pripreme za novu sezonu počinju već 1. srpnja, a novi trener želi da sam od početka prisutan i da prije toga imam kvalitetan odmor. Imao sam neopisivu čast lani biti dio 'srebrne generacije' i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu. Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A-reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri. Zbog toga poštujem i razumijem ovakvu odluku Marseillea, premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro. Za hrvatske mlade reprezentacije odigrao sam 43 utakmice te sam nastupao na Europskom i Svjetskom prvenstvu U-17 što dovoljno govori kolika mi je čast uvijek i svugdje braniti boje Hrvatske. Momcima želim puno sreće, bit ću im najveći navijač - poručio je Ćaleta-Car.

Komentara 1

SA
sani1
08:33 08.06.2019.

Kako da ne. Neka se ugleda u Vlašića. Ma jednostavno mu je bilo draže uslikavati se s onom njegovom bezveznjačom. Uostalom, reprezentacija će biti jača bez te rupetine u zadnjem redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije