Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravilo

Bizarna odluka pogodila nogometaše: 'Kao mumije su'

Ezequiel Lavezzi
Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL
27.03.2018.
u 16:47

Navodno je ovo pravilo na snazi samo u reprezentaciji i ne bi se trebalo odnositi na klupski nogomet

Kineski se nogometaši susreću s prilično bizarnim problemom, piše Goal.hr. Naime, Kina je u siječnju odlučila “krenuti u rat” protiv tetovaža, odnosno njihova prikazivanja na TV-u, a sve u sklopu promoviranja svojih vrijednosti i zdrave kulture.

A novo je pravilo “pogodilo” i njihove nogometne reprezentativce koji su prvu utakmicu u ovoj godini odradili protiv Walesa u četvrtak. Tako je nekoliko domaćih igrača moralo sakriti svoje tetovaže tijekom utakmice protiv Balea i društva.

Napravili su to zavojima u boji kože, a neki su igrači igrali u dresovima s dugim rukavima. Mnogi se sprdaju da su zbog zavoja na rukama izgledali poput mumija.

Navodno je ovo pravilo na snazi samo u reprezentaciji i ne bi se trebalo odnositi na klupski nogomet. Međutim, ako se Kinezi predomisle, mnoge strane zvijezde mogle bi se naći u problemima. Jedan od njih je bivši napadač PSG-a Ezequiel Lavezzi koji bi problem riješio igranjem u dugim rukavima ili prekrivanjem tetovaža povezom. A možda i – odlaskom... Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, ali zanimljivo je da Kinezi imaju problema s promoviranjem “pogrešnih vrijednosti” putem tetovaža, ali ih ne brinu basnoslovne svote novca koje rasipaju na strane nogometaše...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije