Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALIO GA, ALI...

Bivši vatreni komentirao Petkovića pa rekao što ne valja u njegovoj igri

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
26.04.2021.
u 22:10

"Treba vremena bilo kakvom projektu u nogometu i treba pustiti trenera da radi, ništa od promjena trenera, direktora i slično. Potrebni su vrijeme, tišina i rad"

Nakon Dinamove poprilično rutinske pobjede protiv momčadi Hajduka puno je prostora za stručni komentar. Nije ovo derbi kakvog smo naviknuli gledati, pa čak i posljednjih godina kada Hajduk nije bio ni blizu borbi za naslov prvaka.

Derbiji su uvijek bili napeti, podjednaki i satkani onom nekom posebnom energijom bez obzira na stanje na ljestvici. Osijek se možda i nadao da će Dinamo pokleknuti, no takva nada je brzo bila ugašena, čim se uočilo kako momčadi stoje na terenu.

Očita je dominacija Dinama

Nešto više o ovoj uvjerljivoj pobjedi Dinama rekao nam je Igor Budan, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas sportski direktor talijanskog drugoligaša Spezije.

- Dinamo je od početka utakmice pokazao dominaciju u kvaliteti koju ima na terenu. Mislim da Krznar odlično vodi utakmicu. Dinamo je pokazao jednu smirenost i organiziranost, to znači da jednostavno imaju vjeru u sebe. Hajduk je bio organiziran, vidjela se tu jedna talijanska ruka. Imali su nekih kontranapada, čekali su, bili su oprezni, svjesni kvalitete Dinama.

Najbolji igrač na utakmici za Budana je bio strijelac i asistent, prvi centralni napadač Dinama Bruno Petković. Naš sugovornik nije imao dvojbe.

- Bruno Petković je jedan kompletan moderni napadač koji ide u prostor, zna zadržati loptu, zna zabiti, zna asistirati, vratiti se u obranu i biti požrtvovan što je na utakmici jako dobro pokazao. Jedino što mu nedostaje na terenu je kontinuitet igara na visokom nivou. Meni se osobno jako sviđa, još od dana u Italiji kada smo se znali sresti. Biuk je bio izvanredan na terenu, pokazao je stvarno veliki talent.

Kad se nadovežemo na prvu tezu iz teksta, na pitanje je li dvoboj Dinama i Hajduka možda i izgubio epitet derbija, Budan je to odmah demantirao ustvrdivši da ne treba gledati iz ptičje perspektive prema splitskoj momčadi. Budući da dobro poznaje talijanski nogomet, on točno zna cijeniti igru kakvu njeguje Paolo Tramezzani.

- Oduvijek znamo da je Dinamo favorit u ovoj utakmici, ali ne treba podcijeniti ni igru Hajduka. Došli su s jednim organiziranim pristupom pokazati svoj rad. Treba vremena bilo kakvom projektu u nogometu i treba pustiti trenera da radi, ništa od promjena trenera, direktora i slično. Potrebni su vrijeme, tišina i rad.

Ovo Hrvatskoj treba

Najviše riječi pohvale iz gostujućih redova Budan je imao za mladog igrača Hajduka.

- Biuk je bio izvanredan na terenu, pokazao je stvarno veliki talent. Pokazao je osobnost, ide u igrača, prolazi, nema straha i takav mladi igrač treba Hrvatskoj. Zaista me danas iznenadio na terenu - zaključio je Budan.

Ključne riječi

Komentara 3

RE
RedTree
03:46 27.04.2021.

Što centarfor ima raditi 30 metara od svog gola!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije