Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Bivši svjetski rekorder boluje od raka

Bjoern Einar Romoeren
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
16.07.2019.
u 13:05

Njegov rekord je u veljači 2011. oborio kolega iz reprezentacije Johan Remen Evensen skočivši u norveškom Vikersundu 243 metra. Trenutačno rekord iznosi 253.5 metara, a postavio ga je Austrijanac Stefan Kraft u Vikersundu u ožujku 2017

Bivši svjetski rekorder u skijaškim letovima Norvežanin Bjoern Einar Romoeren (38) otkrio je kako boluje od raka.

Romoeren je otkrio kako mu je dijagnosticiran rak kuka.

"Sve se dogodilo iznimno brzo. Bolest mi je dijagnosticirana ovoga proljeća i odmah sam krenuo s terapijama. Znam da su ispred mene duga i teška vremena, ali odlučio sam preživjeti. Dobit ću ovu bitku. Trenutačno imam vrlo malo energije, pa ne želim trošiti vrijeme na razgovor o bolesti, već o pozitivnim stvarima," napisao je u postu uz koji je dodao  #fuckcancer.

Romoeren je u karijeri ostvario osam pobjeda u Svjetskom kupu, a ima i broncu s olimpijskih igara u Torinu 2006. u momčadskom natjecanju.

Godine 2004. i 2006. bio je dio norveške reprezentacije koja je osvojila zlato na svjetskom prvenstvu u letovima. 

Norvežanin je u ožujku 2005. na skakaonici Planica 'poletio' 239 metara što je tada bio svjetski rekord.

Njegov rekord je u veljači 2011. oborio kolega iz reprezentacije Johan Remen Evensen skočivši u norveškom Vikersundu 243 metra. Trenutačno rekord iznosi 253.5 metara, a postavio ga je Austrijanac Stefan Kraft u Vikersundu u ožujku 2017. 

Nakon prekida karijere Romoeren je postao marketinški direktor norveške skakačke reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije