Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučujući dvoboj

Bivši igrač vatrenih: Mi smo u tome svjetski prvaci!

Luka Modrić i Boško Balaban
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
16.11.2019.
u 15:09

Bit će dobro na Rujevici, naša reprezentacija treba igrati po cijeloj Hrvatskoj. A na Rujevici je odlična atmosfera, gledatelji su blizu terena, travnjak je odličan – kaže Boško Balaban

Hrvatska nogometna reprezentacija kao da ne zna komotno proći kroz kvalifikacije. I kad bismo izvukli, barem na papiru, lakšu skupinu kao što je zapravo i ova u kojoj danas Hrvatska igra posljednji susret sa Slovačkom (20.45 sati), znali smo si zakomplicirati život i strepiti do kraja.

Iskusio je takve utakmice i nekadašnji centarfor Boško Balaban koji neće biti danas na Rujevici, on je na malo atraktivnijem odredištu, u Dubaiju, tako da će propustiti ovaj susret u svojoj Rijeci.

>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

Luka Modrić i Boško Balaban
1/25

Upravo o tome gdje se igra ta utakmica bilo je dosta govora. Jer riječ je o odlučujućoj utakmici, a Rujevica je ipak mala, prima samo osam tisuća gledatelja.

HNS najviše gubi

– Bit će dobro na Rujevici, naša reprezentacija treba igrati po cijeloj Hrvatskoj. A na Rujevici je odlična atmosfera, gledatelji su blizu terena, travnjak je odličan – kaže Boško Balaban.

Očito su u našem nogometnom savezu mislili da će do te posljednje utakmice prolaz vatrenih biti osiguran.

– Vjerojatno se netko malo preračunao, ali ionako će tu na gubitku jedini biti HNS koji je manje zaraditi zbog manjeg kapaciteta stadiona i manje prodanih ulaznica.

Igrali ste takve odlučujuće utakmice, nije to nikad lako.

– Svi smo mi u reprezentaciji iskusili takve ispite u kvalifikacijama kad smo u zadnjim utakmicama morali rješavati odlazak na europska ili svjetska prvenstva. Ma mi smo svjetski prvaci u tim odlučujućim utakmicama – veli Balaban koji je uvjeren da će Hrvatska i danas na Rujevici na kraju slaviti odlazak na Europsko prvenstvo.

– Nema dvojbe za mene, mi smo bolji od Slovaka, a ne bojim se da bi se moglo dogoditi nekakvo iznenađenje jer naši igrači znaju koliko im ta utakmica znači – zaključio je Balaban.

Još jedan Riječanin bio je centarfor naše reprezentacije, Igor Budan u Rijeci čeka današnji susret, a imat će i zanimljivo društvo.

– Stižu obitelji i prijatelji slovačkih reprezentativaca Vavre i Boženika, s njima sam baš dobar – veli Budan, a njegov šestogodišnji sin je dobacio:

– Uh kako ćemo se svađati!

No Igor Budan se ne misli svađati iako će svaki navijati za svoje.

– Neće biti svađe iako bi možda bilo dobro da tih 90 minuta ne budemo zajedno, ali izdržat ćemo, a onda se opet možemo družiti, utakmica nije prijateljska, ali nekako ćemo izdržati tih 90 minuta.

Kako je dobar sa spomenutim Slovacima, Budan je znao da će se ipak igrati na Rujevici.

– Znao sam odavno jer Slovaci nisu dopustili promjenu. Osobno, igrao bih uvijek na stadionu na kojem može biti više ljudi, ako možeš prodati 30.000 ulaznica, normalno je da se igra na takvom stadionu. No isto tako treba poštovati ono što si ranije odlučio – veli Budan.

Dan prije utakmice još se nije osjećala posebna atmosfera.

Petković pravi potez

– Više se osjeća jako jugo, ha-ha. No bit će prava atmosfera, o tome govori i podatak da su sve ulaznice u hipu prodane, veliko je zanimanje ljudi, prodalo bi se u Rijeci i dvostruko više ulaznica, prilična je euforija, ljudi se vesele što će reprezentaciju gledati u svom gradu, i to ne u prijateljskoj, nego odlučujućoj utakmici. Samo da baš ne bude nekakvog potopa, ne zbog terena nego zbog gledatelja.

I on je, kao i Balaban, optimist.

– Vjerujem da ćemo na Euro, kad god je trebalo, bili smo pravi, kad bismo se negdje i poskliznuli, znali smo sve na kraju dobro riješiti. S novom energijom uz iskustvo bod ne bi trebao biti upitan. Iako, puno sam gledao reprezentaciju i nikad nismo igrali na bod. Kod mene nema nikakvih upitnika, imamo kvalitetu bez obzira na izostanke nekih igrača.

Bruno Petković postao je udarni napadač, dobro ga je upoznao i protiv “svoje” Atalante.

– Upoznao sam ja njega puno ranije, gledajući ga u Italiji rekao sam, pa i ljudima u Dinamu, da bi bilo dobro da se vrati. U Italiji nije uspijevao, tamo nema strpljenja, to sam i sam iskusio. Povratak je velika stvar za njega, za Dinamo, ali i za sve nas, u njemu smo dobili prvu špicu koja bi trebala dugo trajati – kazao je Igor Budan.

>> Pogledajte što je izbornik Dalić rekao uoči dvoboja sa Slovačkom

Komentara 1

DU
Deleted user
15:52 16.11.2019.

Slijedeća tekma repke treba se igrati u Vukovaru. Slobodan ulaz i prevoz do Vukovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije