Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMO ŠOKOTA

'Bišćan će natjerati Armadu da ga prihvati, dat će cijelog sebe za klub'

Igor Bišćan
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
24.11.2018.
u 10:11

– Ma, on vam je takav tip, kad se nečega primi, toga se drži i ne pušta – kazao nam je Bišćanov prijatelj i nekadašnji suigrač Tomo Šokota

Ne znamo kako je Igor Bišćan prospavao prošlu noć, noć prije derbija Rijeke i Dinama. Naime, prvi će put kao trener voditi momčad protiv Dinama, svog nekadašnjeg kluba s kojim se rastao na način koji nije primjeren za igrača koji je u njemu ostavio duboki trag. Naime, te 2012. Igor je dobio “pakrački dekret”, trener plavih Ante Čačić udaljio ga je iz momčadi i više nije zaigrao za Dinamo. Za plave je odigrao 102 utakmice, više ih je upisao samo za Liverpool (118). Još je igrao i za Panathinaikos te za našu reprezentaciju za koju je nastupio 17 puta sve dok 2003. nije samovoljno napustio kamp reprezentacije u Čatežu i šokirao izbornika Ottu Barića.

Sve diže na višu razinu

Ubrzo je nakon odlaska iz Dinama igračke kopačke zamijenio trenerskima, počeo je kao pomoćnik u drugoligašu Rudešu, a onda postao i prvi trener. I to ne bilo kakav, uveo je Rudeš u prvu ligu, sjećamo se da je kao drugoligaš ozbiljno namučio upravo Rijeku koju danas vodi, momčad s Rujevice tek je u sudačkoj nadoknadi našla prolaz u kupu.

Bišćan je ubrzo nakon ulaska Rudeša u prvu ligu otišao u Olimpiju. U Ljubljani je napravio sjajan posao, osvojio je dvostruku krunu. Svjedočili smo tom ludom slavlju u Domžalama kad su “zmajčeki” osvojili naslov, potom se slavlje nastavilo i u Ljubljani, a onda je uskoro stigao i kup. I Bišćanov odlazak jer nije mogao naći zajednički jezik s prvim čovjekom kluba Milanom Mandarićem.

I onda, kad je Matjaž Kek otišao iz Rijeke, stigao je poziv s Rujevice i Bišćan se preselio na novu klupu, dobio je novi veliki izazov. I krenuo je jako dobro, u pet posljednjih utakmica ima četiri pobjede i remi s Hajdukom na Poljudu.

– Igor radi sjajan posao kao trener, kamo god je došao, dignuo je taj klub na višu razinu, s Rudešom je osvojio drugu ligu, s Olimpijom dvostruku krunu i sad je u Rijeci krenuo s odličnim rezultatima. Ma, on vam je takav tip, kad se nečega primi, toga se drži i ne pušta – kazao nam je Bišćanov prijatelj i nekadašnji suigrač Tomo Šokota, te dodao:

– Sretan sam zbog Igora, ali i zbog drugih trenera koji se bore za rezultate svojim znanjem.

I ja sam radio gluposti

Ono što nije dobro krenulo za Bišćana u Rijeci je doček Armade, zamjeraju mu nekakvu gestu još iz igračkih dana, dosad mu nisu dali podršku, dobio je i nešto ružnih povika i tvrdnju da ga nikad neće prihvatiti.

– To mu je sigurno otegotna okolnost, određeni pritisak. No, i ja sam kao klinac, kao igrač znao raditi slične gluposti. I nema u takvim potezima nikakve zločestoće, boriš se za svoj klub. No, prihvatit će ga navijači, već je zaredao s dobrim rezultatima, nastavit će on tako jer znam da će dati cijeloga sebe za klub na čijoj klupi sjedi – kaže Šokota.

Veliki plus sigurno bi mu bio da danas slavi protiv Dinama.

– Dinamo igra odlično, mladi su, poletni, puni energije. Ostvarili su povijesni uspjeh u Europi. Jako su dobro plavi posloženi, imaju odličnog trenera sa znanjem, klub je dobro organizacijski posložen, puno je bolja atmosfera oko kluba, ljudi su se počeli u lijepom broju vraćati na stadion.

Mogao bi to biti pravi derbi, iako je često u tako važnim susretima manjak ljepote, više su to tvrde utakmice.

– Igor će sigurno svoju momčad postaviti tako da bude tvrda, čekat će svoju priliku, možda ne treba očekivati ljepoticu od utakmice. No, ako Dinamo uđe malo slabije u utakmicu, mogla bi Rijeka slaviti – kazao nam je Šokota koji će možda i sam otići na Rujevicu pogledati kako njegov prijatelj voditi Rijeku protiv njihova bivšeg kluba.

No, nije ni Dinamo kakav je nekoć bio, ni plavi ne inzistiraju na posjedu lopte, već na okomitoj igri i to im je donijelo dosadašnje sjajne rezultate, imaju samo jedan poraz (Young Boysi) u 26 utakmica, u HNL-u nema poraza, već sve pobjede (11) uz tri remija. I bodovnu zalihu koja im daje mogućnost da igraju potpuno
 mirno.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
10:32 24.11.2018.

Pridobit će Armadu ako danas pobijedi Dinamo! Za sad su uz njega samo intelektualci Šokota, Šimić i Marić!!!

GI
Gips
14:35 24.11.2018.

Ako dobiju dinamo, možda se uvati za jaja ispred bbb ovaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije