Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arijan Ademi

Bio je igrač za lige petice! Sad je tek na početku

Arijan Ademi
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/8
13.10.2017.
u 15:40

Pitanje je koliko će mu vremena trebati da se vrati u natjecateljsku formu, čak i igraču njegovih fizičkih karakteristika.

Arijan Ademi dvije je godine prolazio kroz pakao. Baš je tako opisao svoju agoniju koju je proživljavao zbog dobro znane priče o dopingu.

Otad borbeni veznjak i kapetan Dinama ne igra profesionalno nogomet. Pogodak za Makedoniju u utakmici protiv Lihtenštajna sigurno će pamtiti cijeli život. Jer on je označio novi početak tog Dinamova veznjaka. Dvije je godine Arijan vodio borbu protiv Uefinih institucija kako bi dokazao da nije varao.

Psihička borba

No, najteža mu je sigurno bila ona psihička borba koju je svakodnevno vodio. Iz pozicije igrača koji je prije dvije godine iščekivao unosan transfer u jednu od liga petice, u trenutku mu se srušio svijet. Bio je upitan i nastavak karijere, koja je prije dvije godine bila u uzlaznoj putanji. Uslijedilo je vjerojatno najteže razdoblje u njegovu životu. Trenirao je samoinicijativno, tražio rješenje, formu održavao igrajući padel, tenis...

Okrenuo se samo najužem obiteljskom i prijateljskom krugu. Nestao je onaj poznati Arijanov entuzijazam. Vjerojatno je razmišljao i o uroti, podmetanju... Sretao sam ga tih mjeseci. U jednom trenutku bi se nasmijao, a već sekundu kasnije odlutao.

No, svoju beskompromisnost na travnjaku, što mu je osnovna igračka karakteristika, prenio je u jednu od najvažnijih bitaka. S institucijama, ali i sa samim sobom. Oni koji ga poznaju kažu kako je logično da je u toj bitki pobijedio. Samo zbog igračkog stava i životnih postulata koji ga vode. Jasno je stoga i zašto je nakon povratka na travnjak i pogotka Lihtenštajnu pustio suzu. Puno toga mu se nakupilo.

- Konačno, nakon dvije godine izbivanja i pakla, vratio sam se na travnjak. Psihički mi je bilo jako teško podnijeti dvije godine bez nogometa. Nisam trebao biti suspendiran jer nisam kriv. Emocije su me obuzele nakon postizanja gola - rekao je Ademi, nakon povratka u makedonski dres.

Arijan Ademi zbog Uefine kazne nije igrao od listopada 2015. godine, a u subotu će opet nastupiti u službenoj utakmici za Dinamo. Željan je igre, a osjeća se, kaže, kao da ga je netko pustio s lanca... Pitanje je koliko će mu vremena biti potrebno da se vrati u natjecateljsku formu. Čak i igrač takvih fizičkih predispozicija.

Nije se umorio

- Igrao sam pola sata protiv Lihtenštajna. Nisam se umorio u tih pola sata. Ne mogu reći koliko mogu izdržati jer to ne znam ni sam. Znam da ne mogu odmah igrati 90 minuta, ali drago mi je što se sada u 30 minuta nisam umorio. I polako ići ću prema gore. Kada se prisjetim prvog treninga i ovoga sada – velika je razlika. Još će mi trebati da se igrački potpuno vratim, ali mislim da brzo hvatam formu. I bit ću sve bolji - kaže Arijan.

Premda nije gol-igrač, u prvom nastupu nakon povratka zabio je gol nakon pet minuta. Vjerojatno ne postoji bolji osjećaj... Posebno što je zabio nakon driblinga na malom prostoru u šesnaestercu izbacivši iz igre dvojicu suparničkih igrača i poslao loptu ispod vratara. “Makedonski Messi”, pisali su tamošnji mediji.

- Nisam se baš nazabijao golova, pogotovo ne na takav način - kazao je Ademi nakon susreta.

Zadnjih dana Ademi je vjerojatno ponajviše zaokupljen odgovorima na brojne čestitke koje mu stižu sa svih strana. Sada je sigurno koncentriran na utakmice koje mu slijede u Dinamovu dresu.

- Jako smo se igrački digli, danas igramo puno bolje i igrat ćemo još bolje. Sada držimo sve u konce u svojim rukama, sve ovisi samo o nama. I momčad koja nam prijeđe centar moći će biti zadovoljna. To je pravi put - istaknuo je Ademi koji dolazi u trenutku kada Dinamo ne igra na europskoj sceni, ali bit će važan u modrom stroju u borbi za naslov prvaka. Najprije Osijek pa dva derbija – s Hajdukom sljedeći vikend u Splitu te s Rijekom dva tjedna kasnije u Zagrebu. 

Komentara 4

IL
ilijan
16:45 13.10.2017.

Ademi sve naj bolje ti želim. Poznavajući Dinamo i tvoj karakter uspjeti ćeš.

DU
Deleted user
16:33 13.10.2017.

Sretan ti povratak i puno uspjeha.Ne zaboravi da hrabri uvijek pobjeduju.Ti ne samo da si hrabar vec si i posten decko!Uspjeh u svakom slucaju zasluzujes.

DU
Deleted user
17:05 13.10.2017.

Ajmoooooooo majstore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije