Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP 2012.

Bilić za Maltu pozvao Lakića, Vrsaljka i Badelja

Srđan Lakić
Goran Stanzl
02.11.2010.
u 12:16

Izbornik Bilić je za kvalifikacijsku utakmicu za EP 2012. 17. studenoga s Maltom pozvao je napadača Kaiserslauterna Srđana Lakića te dinamovce Šimu Vrsaljka i Milana Badelja.

Lakić je bio u Bilićevu kadru u mladoj reprezentaciji, a ovo mu je prvi poziv u vrstu A. Ove je sezone za Kaiserslautern postigao deset pogodaka i, osim ozlijeđenog Jelavića, naš je najučinkovitiji napadač.

U prostorijama navijačke skupine Uvijek vjerni najavljena je kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Malta koja se 17. studenoga (17.30 sati) igra na stadionu u Maksimiru. Bit će to i prilika da se proslavi 20 godina od prve utakmice kockastih protiv SAD-a.

Navijači su, eto, zajedno s HNS-om potaknuli da se taj povijesni datum ne zaboravi. Slaven Bilić je podsjetio i zahvalio navijačima na ovih divnih dvadeset godina te dodao:

- Malta je suparnik koji ne spada u rang protivnika kojih bi se trebali pribojavati, ali jednom su nam već zagorčali život, a svi ste već upisali tri boda unaprijed. Vidite i po popisu igrača da igramo s najjačom postavom. Želimo da taj dan bude poseban.

 Drama oko Ivana Klasnića se i dalje nastavlja. Jeste li se čuli s Ivanom?

- Ne, nismo se čuli. Ali stručni stožer, igrači i ja uvjereni smo u Ivanovu nevinost.

Prokomentirao je i popis igrača.

- Lakić je sam svojim odličnim igrama ispisao pozivnicu, a Vrsaljko je ove jeseni eksplodirao. Iako je mlad, meni je vrlo zanimljiv i zato će biti s nama.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić otkrio je da će Hrvatska sljedeće godine svoje domaće utakmice igrati po cijeloj domovini. Na upit poduzima li HNS nešto nakon  prijetnji srbijanskih navijača da će doći u Split na utakmicu Hajduk - Zenit, odgovorio je:

- Hajduk je veliki klub, zna organizirati utakmice visokog rizika, a naravno da smo mi u kontaktu s policijom i da Hajduku nudimo pomoć. Ako će biti potrebna - rekao je Srebrić.

Zbog kartona ne igraju Vukojević i Lovren, koji je isključen u srazu mlade reprezentacije protiv Španjolske.

Bilić je pozvao sljedeće igrače: Runje, Pletikosa, Srna, Strinić, Vrsaljko, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, J. Buljat, Dujmović, Badelj, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Pranjić, Iličević, Mandžukić, Da Silva, Petrić, Bilić, Kalinić, Lakić. 

Komentara 17

SA
SI aka SI
12:54 02.11.2010.

Badelj mi je drag i dobar je igrač, ali trenutno nije u reprezentativnoj formi, a Vrsaljko ako ga stavi od početka mogao bi postati standardni desni bek reprezentacije

Avatar Idler 3
Idler 3
13:01 02.11.2010.

Nisam nikad vidio kak igra taj Lakić iako ga često spominju. Ako je sličan Jelaviću onda je dobrodošao jer nas kroz cijele kvalifikacije uglavnom očekuju bunker-formacije protivnika.

MA
markovic
12:51 02.11.2010.

napokon nešto dobro od izbornika,bilo je i vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije