Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S(p)retna pobjeda Hrvatske protiv Belgije

Bilić: Velik je pritisak zbog SP-a

'03.03.2010., Belgija, Bruxelles - Prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Belgije. Luka Modric Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
04.03.2010.
u 01:08

Tisuću hrvatskih navijača zvalo je kockaste na bis nakon prve pobjede u 2010. godini. Krasnim eurogolom Nike Kranjčara, kojem je kumovao i vratar Bailly, Hrvatska je nadjačala Belgiju sa 1:0.

Slaven Bilić nikada nije brže došao pred novinare koji se nisu još bili ni okupili.

– Dobro, idem zapaliti, imam pravo na jednu pobjedničku cigaretu – rekao je Slaven Bilić koji se ne smije, ali je sretan. Hrvatska je u Bruxellesu odigrala samo prosječnu utakmicu. Uža obrana igrala je sasvim pristojno, Runje je branio odlično, ali “curili” smo u sredini. I taj je problem locirao Slaven Bilić.

– Izgubili smo previše lopti. Mi smo momčad koja inače dobro drži loptu, nismo u tom segmentu bili onakvi kakvi znamo biti. Iz toga su proizlazile prilike Belgijaca koji su nam previše puta došli u zonu udarca. Na sreću, to nije bilo kobno iako je Belgija mogla izjednačiti.

Da, Belgija je sinoć zaslužila barem remi. Na kraju je i Hazard pogodio loptom spojnicu prečke i vratnice.

– Vidi se ruka trenera. Bili su vrlo organizirani, dobro su se kretali i to je u odnosu na onu momčad koja je dvaput izgubila od BiH ipak nešto puno, puno kvalitetnije – govorio je Bilić ono što su željeli čuti belgijski novinari.

Novi sustav (3-5-2) nešto je što će Bilić gurati i dalje.

– Bez pravog treninga napravili smo tu korekciju. Ona će u budućnosti donijeti to da ćemo loptu imati više u posjedu, a s odgovornim pristupom obrambenih igrača vrlo lako to postaje sigurna linija.

Bila je to za Bilića vrlo važna i emotivna utakmica.

– Bio sam pod pritiskom, jer nakon što se nismo plasirali na SP, naš se rad gleda pod posebnim povećalom. Danas su izbornici pod velikim pritiskom jer je malo utakmica, pa tako prijateljske i ne postoje. Pritisak sam osjetio, ali ni ja ni moji suradnici u stožeru to ne osjećamo u negativnom smislu.

Izbornik Belgijaca Dick Advocaat bio je razočaran:

– Nismo zaslužili poraz, slavila je s(p)retnija momčad. Naš je vratar morao bolje reagirati. No, nekim dijelovima utakmice vrlo sam zadovoljan. Izgubili smo od vrlo kvalitetnog suparnika, mogli smo i nešto naučiti u ovoj utakmici.

Bilić je pogledao u budućnost:

– U ovoj utakmici vidio sam koliko je još rezervi u našoj igri. Kad se kompletiramo, opet ćemo biti jaki i opasni.

Komentara 5

Avatar dutra
dutra
08:58 04.03.2010.

Baš me zanima što je to ustvari rekao Advokat, a da je prevedeno sa \"s(p)retnija\"? Da je i na hrvatskom jeziku govorio, to nije lako za izgovoriti. Naši vješti prevodioci s nizozemskog preveli su ovo sa \"s(p)retnija\". Ili su, griješne li misli, naši novinari izmislili izjavu?

OB
-obrisani-
09:20 04.03.2010.

Sada kada je Hrvatska vanjka rasturila Belgiju navodno je kvota da kockasti osvoje World Cup 2010 u Južnoj Africi pala sa 1:150 milijona na 1:145 milijona..Vjeruje se da mnogi domoljubo ohrabreni Hrvati uplatiti na tu kvotu jer ipak se lakše osječaš kada imaš nadu na uspijeh pa makar ona bila u sferi znanstvene fantastike...

LU
luena
10:47 04.03.2010.

dvom... nemoz ti a da ne kenj** po nma ...hajde glupo skloni se vise ,dopiz .si ili hoces da te stvarno neko od nas nalupa... pobjedili Kathar,a majke ti mogli ste sa drugoligasem odigrat prijateljsku utakmicu..Sad se vec vidis kaoidis kao SP-rvake mjesan si samo tako... za mi sto nismo vas imali za prijateljsku da vas nalupamo i spustimo na zemlju. Dutra... nasi novinari a posenbno ovaj uvijek kao i svi drugi moraju gluposti pisat. Pobjeda je pobjeda.....Starom konju se nikad ne gleda u usta...hocu reci ovaj sustav 3-5-2 nisu uigrali ,ak im nebude islo, opet se vracaju na onaj kojim su uvijek igrali...ali zasto neisprobati u prijateljskim utakmicama i nesto novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije