Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz hladne i kišovite Letonije

Bilić u Rigi juriša s trojicom napadača, u postavi i Petrić

Hrvatska trening (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/12
02.09.2010.
u 22:55

Srna će ordinirati po desnom boku, a Petrić će ulaziti u sredinu i tako otvarati prostor kapetanu za ubačaje.

Kiša nošena jakim vjetrom, zimske jakne... Tako nas je dočekala Riga, kiša je bila neumoljiva dok je Slaven Bilić sa svojim izabranicima isprobavao travnjak Skonta, na kojem će s Hrvatskom krenuti u svoj odlučujući izbornički pohod. Jer, nitko mu ne bi mogao oprostiti, pa ni on sam sebi, novi posrtaj.

Dovoljno je bolno bilo to što nas nije bilo u Južnoj Africi. Otvaranje kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine protiv Letonije iznimno je važno za Bilića, svjestan je da se bez tri boda ne treba ni vraćati kući. Bilić je bio zadovoljan kako su Srna i društvo odradili trening uoči utakmice.

Došlo 30-ak navijača

– Odradili su super. Da samo to prebacimo na utakmicu, trebalo bi biti dovoljno da pobijedimo. A to smo planirali, po to smo došli u Rigu, na gostovanje koje tretiramo kao teško – kazao je nakon treninga Slaven Bilić.

Vrijeme je djelovalo užasno, tridesetak naših navijača iz Njemačke i Mostara koji su već stigli u Rigu smrzavalo se. Iz torbi se vadila sva odjeća, ali Biliću i igračima "pingvinska" Riga nije izgledala strašno.

– Možda je tako na tribinama. Ali na terenu je drugačije. Hladno je, ali to je idealno za igru. Važno je da nije minus – kaže Bilić.

Na posljednjem treningu, premda to nije želio priznati, otkrio je karte. Na travnjak će Runje – Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić – Petrić, Vukojević, Rakitić, Kranjčar – Eduardo i Olić. Dakle, prednost je pred Pranjićem dao Striniću te pred Mandžukićem Petriću. Baš će Petrić biti ključni taktički igrač, onaj koji će donositi napadačku figuru viška. Srna će ordinirati po desnom boku, a Petrić će ulaziti u sredinu i tako otvarati prostor kapetanu. Neće biti potrebno da se Srna troši u obrani jer Letonija praktički igra samo s nekadašnjim hajdukovcem Marisom Verpakovskisom u špici.

U tradicionalnoj trening-utakmici dva puta po sedam minuta Mladi su 1:0 pobijedili Stare, a jedini pogodak briljantnim udarcem s oko 25 metara postigao je Rakitić.

– Oni dopuste protivniku da prebaci igru na njihovu polovinu, ali onda prijete preko Verpakovskisa, koji je brz i hitar. Uglavnom su svi osim njega iza lopte. Jednostavno ih je detektirati, analizirati, upozoriti, ali isto tako neugodan su rival. U prošlim kvalifikacijama u Rigi pobijedila ih je samo Grčka, i to u jednoj odličnoj izvedbi Grčke. Švicarska je ovdje uspjela doći do boda tek u 82. minuti, s Izraelom su igrali 1:1. Težak su domaćin, bit će motivirani na startu kvalifikacija. Idu na Maltu poslije susreta s nama, računaju na to da bi mogli imati četiri boda. Ali imamo i mi naše planove – zaključio je Bilić.

U Rigu će na utakmicu stići i predsjednik Uefe Michel Platini. Baš dok je trajao kišni trening, Zorislav Srebrić dobio je potvrdu Platinijeva dolaska.

Platini neće u naš hotel

– Tijekom dana sastat će se s Vlatkom Markovićem. Ne, neće Platini doći u hotel u kojemu je smještena naša reprezentacija, ne običava dolaziti u hotele u kojima je smještena neka od reprezentacija – referirao je Srebrić.

Bit će zanimljivo čuti o čemu su pričali Marković i Platini. Čelnika Uefe trebalo bi zanimati što je Vlatko napravio po pitanju istrage o namještanju finala Kupa. Odgovor već znamo.

– Michel, nema nikih problema...

Komentara 20

GU
Gustavo
00:34 03.09.2010.

Da dodam da kod EU janeza sve neka istočna imena i prezimena, ko da Srbija igra, a ne Slovenija, hehe

OB
-obrisani-
06:28 03.09.2010.

EU Janez - svi znamo da si ti glupi tupi srbin. pogledaj druge ekipe u EU pa ces primijetiti da ti i tvoj narod jos nije stigao u EU. Vi cete jedno 100god. poslje siptara stici u EU. Svi igraci u HR Rep. su Hrvatski drzavljani. Pozdrav iz EU.

Avatar lastan
lastan
23:25 02.09.2010.

Ozrene pa ne pridaješ li valjda sebi toliki značaj da određuješ o čemu će razgovarati Marković i Platini? EU Janez -da li ti uopće nešto drugo radiš osim komentiranja na forumu? Pametnije, mislim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije