Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Nova" reprezentacija

Bilić posve izmijenio sastav: Ostala samo trojica iz Tbilisija

'Supetar .28.05.2011. Hrvatski reprezantivci nakon dolaska u Supetar odradili popodnevni trening pred brackom publikom koja ih je odusevljeno pozdravila. Srna i Modric Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
01.06.2011.
u 19:36

Nećemo igrati s četvoricom napadača nego s četvoricom strijelaca, naglašava Bilić

U Poljudu će u petak, u odnosu na utakmicu s Gruzijom u Tbilisiju, istrčati jedna sasvim nova Hrvatska. Naime, samo Runje, Srna i Modrić igrat će na svojim pozicijama, Lovren će s lijevog preseliti na desnog stopera, Ćorluka s desnog stopera ide na lijevog bočnog, a u momčad ulazi šest novih igrača.

Umjesto Strinića, Dujmovića, Rakitića, Petrića, Kranjčara i Kalinića u momčad uskaču Šimunić, Vukojević, Mandžukić, Eduardo, Perišić i Kalinić. Bilić će zaigrati s kompletno novom napadačkom linijom koja će rijetko kada više zaigrati zajedno.

Pobijedili "Gruzijce" 1:0

Dio je promjena planski, jer Mandžukić i Jelavić su u top-formi, Eduardo je jedan od najboljih igrača reprezentacije, a dio je došao zbog više sile, jer nema Kranjčara i Rakitića. Usto, ozlijedio se Pranjić, pa se Bilić morao odlučiti na prisilne promjene u kojima je Ćorluka "konj skakač", ide s jedne pozicije na drugu.

– Pranjićev oporavak ide dobro, odradio je samostalni trening u Supetru i dobili smo optimistične odgovore. Ali želim zdrave igrače, ne želim riskirati. Treba vidjeti kako će se njegova loža ponašati u kolektivu. Dobili smo mogućnost za više varijanti – rekao je Bilić.

U Postirama je Bilić na travnjak postavio prvu momčad, bez ikog drugog na terenu i vodio ih zamišljenim linijama kretanja. Srna, Lovren, Šimunić i Ćorluka, pa Vukojević i Modrić, potom Mandžukić, Eduardo i Perišić te istureni Jelavić napadali su visoko zamišljenog protivnika, zatvarali sredinu. Djelovali su skladno, kao da su konopom vezani, ali sve to treba odraditi i kada im se sučele Gruzijci. Kasnije su pričuve glumile Gruziju, Kalinić je bio jedina špica, a Hrvatska je "gruzijce", koji su igrali samo obranu, pobijedila sa 1:0.

Pogodak je postigao Jelavić na Modrićevu asistenciju. Bilića nerviraju priče igra li 4-4-2 ili 4-2-3-1, još kada je činio prve trenerske korake grozio se priča o formaciji.

– Pa, to je sve je li igrač pet metara dolje ili gore – znao je reći Bilić.

Igramo 4-4-2, tj. 4-2-3-1...

Ako ga pitate, Hrvatska igra 4-4-2. A onda će dodati:

– Može to biti i 4-2-3-1...

Složio se s konstatacijom da igra neka nova Hrvatska. Kad smo mu nabrojili osam novih pozicija, zastao je na trenutak.

– Tako je – kazao je Bilić koji ne razmišlja na takav način, jer sve igrače tretira ravnopravno.

Njegov je plan za utakmicu vrlo jasan.

– Cilj je raširiti igru, imati brz protok lopte. Nećemo imati situacije da idemo jedan na jedan s centra. Treba ih stalno pritiskati, ne bezglavo. I ne igramo mi totalnu ofenzivu u negativnom smislu. Igramo slično kao i u devedeset posto naših utakmica. Nećemo igrati s četiri napadača, na bokovima su Mandžukić i Perišić koji su moćni i oni mogu pokrivati dužinu i širinu. Ne igramo s četiri centarfora nego s četiri strijelca. Želja nam je spakirati četiri napadača u njihovih šesnaest metara, i petog dovesti, ali tek kad bude takva situacija – objasnio je Bilić.

Ne želi biti opterećen tijekom utakmice.

– Bit ćemo ofenzivni. Naravno, želja je dati dva gola u prvih petnaest minuta, pet bi bilo najbolje. Tome ćemo težiti, ali to uglavnom nije slučaj. Ne želim anarhiju u igri, velike momčadi zabijaju u devedesetoj – rekao je Bilić.

O Gruziji nema nekih novih informacija, očekuje sastav koji će imati minimalne promjene.

Uzeti ničije lopte

– Neće biti promjene sistema njihove igre. Oni su opasni, ne tajimo da smo favoriti i da smo bolji. Gruzija će biti čvrsta, kompaktna, a prijetit će prema naprijed jednostavnim akcijama – rekao je Bilić.

A kakva će biti Hrvatska?

– Moramo uzeti ničije lopte. Bit ćemo motivirani, siloviti, konkretni, rastrčani... To je naš plan, cilj, preseliti igru na njihovu polovicu terena – kazao je Bilić.

Komentara 6

BO
bob
21:50 01.06.2011.

glavno da kalinić dobro zamjeni onog lošeg kalinića.

Avatar Glina74
Glina74
20:03 01.06.2011.

Bravo Biliću pobijedio si Gruziu bez Gruzije bravo bravo bravo

Avatar Idler 3
Idler 3
22:10 01.06.2011.

Pa sad, ne volim pametovat ali jedno mi ovo oko Ćorluke nije jasno. Kao stoper je odličan, kao bočni malo manje (ali desni) no na lijevoj strani može odigrat samo čistog defanzivca pa bi onda ovo liči na neku varijantu sa 3 u zadnjoj liniji !!! PS. inače nemrem vjerovat kaj čitam u drugom odlomku....nadam se kak je ipak u pitanju Jelavić !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije