Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIZAM U Labinu i okolici vožen 4. Labinjonski cannondale maraton

Biciklisti svladali tešku stazu

04.11.2008.
u 18:10

Više od 300 biciklista iz Italije, Slovenije i Hrvatske sudjelovalo je na četvrtom Labinjonskom Cannondale maratonu održanom na području Labina i okolice. Biciklisti su se natjecali u kategorijama cestovnih i brdskih bicikla, i to podijeljeni u dobne kategorije.

Start i cilj bio je na Dubrovi, otkud su sudionici, među kojima je bilo i dvadesetak žena, krenuli svladavati zahtjevnu stazu dugu 50-ak kilometara. Nekoliko je sudionika odustalo prije cilja, a dvojica su - jedan Slovenac i Opatijac - tijekom vožnje nesretno pali, te su prevezeni u bolnicu u Rijeku. - S njima je sada sve u redu, izjavio je Robert Faraguna, organizator utrke.

U ukupnom poretku najbrži među vozačima brdskog bicikla bio je Luka Mezgec iz slovenskoga kluba BAM.BI. Drugi je Matjaž Budin iz kluba Hidria iz Slovenije, a trećeplasirani je Pavao Roset iz zagrebačkoga kluba BK Kalorija. Među vozačima cestovnih bicikala najbrži je bio David Demanuele iz BK Loborika, na drugo se mjesto plasirao Bojan Ropret iz Slovenije, kluba A.S.D. Barbariga. Treće mjesto osvojio je Slovenac Damjan Čibej iz kluba BAM.BI.

Vremenske prilike išle su natjecateljima na sam dan maratona na ruku, ali zbog kiše koja je u ovom dijelu Istre padala prethodnih dana na putu do cilja biciklisti su nailazili i na klizak teren.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije