Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni biciklistički savez

Biciklisti bez radio-veza

Biciklist
AFP
24.09.2009.
u 18:29

Upravni odbor Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) na sastanku u srijedu izglasovao je zabranu korištenja dvosmjerne radio-veze između momčadi i njihovih vozača na utrkama.

Tehnologija korištenja radio-veze postala je popularna zahvaljujući Amerikancu Lanceu Armstrongu, dok je sedam puta zaredom osvajao Tour de France, od 1999. do 2005. godine. Međutim, čelnici UCI-ja protive se korištenju te tehnologije uz objašnjenje da ''upotreba radio-veza uništava prirodu biciklističkog sporta''.

Zabrana korištenja radio-veza već je na snazi na juniorskim i U-23 natjecanjima, a najveći zagovornici zabrane na svim natjecanjima tvrde da su etape na utrkama postale sterilne i predvidljive, budući da biciklisti dobivaju precizne i jasne upute o taktici koju trebaju sprovesti na svakom dijelu staze. U suprotnome bi sami morali kreirati taktiku.

Na ovogodišnjem Tour de Franceu krovno je biciklističko tijelo zabranilo radio-veze na 10. etapi. Momčadi koje se institucionalno protive zabrani korištenja radio-veza, odgovorile su naloživši svojim članovima da ''voze sporo i polako''.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije