Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZE FINCI Kauboji u lovu na dva boda u kvalifikacijama za Euro 2010. godine

Bez Valčića s nadom u punu dvoranu

lino-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 13:35

Nakon pet godina hrvatska rukometna reprezentacija ponovno će igrati službenu utakmicu u Zagrebu. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2010. godine Červarovi će kauboji ugostiti Finsku.

Dva su boda istinski važna za dobar početak kvalifikacija, svjesni su toga i u reprezentaciji. Finska je idealna za takav početak.

Promjena termina protiv Mađara


Utakmica protiv Mađarske igrat će se u 13.30 sati u nedjelju 2. studenoga, a ne kako je prvotno najavljeno u 12.45 sati.
- Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe pred ispunjenom dvoranom i pružiti kvalitetan rukomet. U ponedjeljak smo analizirali Fince. Nećemo ih podcjenjivati, ali nema straha. Vrlo su mlada momčad koja je u dosadašnjim kvalifikacijama pokazala dobre igre. Igraju obranu 5-1, imaju brzu tranziciju preko brzih krila. Zadnjih nekoliko godina njihov je rukomet u dizanju - rekao je Červar.

Bez Valčića u borbu
Ozljede ni ovaj put nisu zaobišle našu reprezentaciju. Problema ima Tonči Valčić.

- Imamo problem s Tončijem Valčićem koji će najvjerojatnije zbog problema s tetivom propustiti susret s Finskom. U konkurenciji je 15. igrača, a tko će igrati odlučit ćemo prije utakmice - dodao je Červar.

Kapetan Pero Metličić kao i ostatak Červarovih kauboja nadaju se punim tribinama.

- Nadamo se da nas čeka puna dvorana. Protivnika nećemo podcjeniti, a najvažnije od svega da se polagano uigramo za Svjetsko prvenstvo - rekao je Petar Metličić.

Lacković u Zagrebu


Suigrače je iz Hamburga posjetio Blaženko Lacković. Lino Červar je objasnio kako je u Zagrebu samo kako bi se pronašlo rješenje za njegove probleme s trbušnim zidom.
Povratnici u reprezentaciju Denis Špoljarić i Vedran Zrnić dijele kapetanove želje, a "ministar obrane" uvjeren je da se zagrebačka publika zaželjela rukometa.

- Malo sam se odmorio preko ljeta. Drago mi je da sam ponovno s dečkima. Bit će lijepo igrati ponovno u Zagrebu, a mislim da su se i Zagrepčani zaželjeli reprezentacije u glavnom gradu - rekao je Špoljarić.

Zagrijavanje za Mađarsku
Nakon Finske kvalifikacije nas vode na put u Mađarsku.
- Postoji još mnogo gladi za uspjehom. Imamo mnogo ambicija i nadamo se da će u srijedu to vidjeti. Pozivamo sve one koji su bili naš osmi igrač na posljednjim prvenstvima da dođu da im se odužimo za ono što su nam oni dali - zaključio je Červar.

Utakmica protiv Finske je u Ledenoj dvorani Doma sportova u srijedu u 18 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije