Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE SE OBNOVITI UGOVOR

Bez utrke u Francuskoj sljedeće godine

FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX 2022
Hasan Bratic/DPA
25.08.2022.
u 12:43

Šef F1 Stefano Domenicali je na konferenciji za novinare izjavio da se pregovori ipak nastavljaju s promotorom za VN Francuske i da bi se utrka mogla vratiti u kalendar u sklopu sustava rotacija s drugim utrkama.

U kalendaru Formule 1 za 2023. godini neće biti utrke u Francuskoj, objavila je F1 u četvrtak što znači da se neće nastaviti ugovor potpisan 2018. za stazu Castellet (Var).

Šef F1 Stefano Domenicali je na konferenciji za novinare izjavio da se pregovori ipak nastavljaju s promotorom za VN Francuske i da bi se utrka mogla vratiti u kalendar u sklopu sustava rotacija s drugim utrkama.

"Razgovori su otvoreni i postoji mogućnost, ne za iduću godinu nego u budućnosti, da se pronađe sustav rotacije koji bi omogućio svima da budu dio kalendara", pojasnio je.

VN Francuska, kao i VN Belgije i VN Monaca, nije još obnovila partnerstvo s F1 za 2023. godinu.

I dok Belgija i Monaco imaju izglede da budu uključeni u kalendar, Francuska se oprostila od F1, navodi Formula 1 u četvrtak potvrđujući tako Domenicalijevu izjavu danu za "l'Equipe".

Nakon što se vratila na stazu Paul-Ricard u kalendaru za 2018. godinu, deset godina nakon zadnjeg izdanja Magny-Cours, VN Francuske je šesta utrka Formule s najviše izdanja - čak 62 - od 1950. godine.

Formula, koja ima VN u Saudijskoj Arabiji, zatim u Miamiju sljedeće godine i u Las Vegasu, pokušava "uravnotežiti" svoje utrke organizirane na različitim kontinentima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije