Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ha čujte

Beusan objasnio spornu situaciju i odgovorio Bjelici treba li nogometu VAR

Mateo Beusan
Foto: Robert Anić/Pixsell
07.11.2019.
u 12:52

– Stalno se spominju pogreške kod VAR-a. Ima ih, nije savršen i morat će se unaprijediti, ali u velikom postotku VAR je pomogao – kaže Beusan

Dinamo je razočaran remijem (3:3) sa Šahtarom, pogotovu zbog suđenja, ali i VAR tehnologije koju je oštro osudio trener Dinama Nenad Bjelica. 

– VAR nije budućnost nego je sadašnjost i budućnost, postaje normalna stvar kao popiti kavu u kafiću. VAR pomaže nogometu, pomaže sucima – kazao je nekadašnje oko sokolovo i nekadašnji Fifin sudac Mateo Beusan.

O upotrebi VAR-a na konkretnoj utakmici je rekao:

– Ništa nije sporno napravljeno, jedanaesterac na Taisonu krivo je sudac dosudio i to će mu kontrolor zamjeriti, ali VAR bi se oglasio bez obzira na sve zbog incidenta koji je sudac vidio, udaranja Pjatova.

Stalno se spominju pogreške kod VAR-a. Ima ih, nije savršen i morat će se unaprijediti, ali u velikom postotku VAR je pomogao. Jer i iza VAR-a sjedi čovjek. No, VAR je potreban, samo ga još treba doraditi – kazao je Beusan.

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>> Pogledajte i što je rekao Darijo Srna

 

Komentara 41

DU
Deleted user
13:28 07.11.2019.

ovakav VAR ne pridonosi nogometu. Jer samo sudac odlučuje hoće li var ili neće koristiti. Mora se uvesti pravilo da trener svake momčadi može 1 ili 2 puta tijekom utakmice ZATRAŽITI OD SUDCA prekid utakmice i pregled sporne situacije. Ovakoo je opet odluka subjetivna na sudcu. A utakmica je isprekidana. Ili bolji VAR ili ukinite VAR. Ovaj sudac jučer je inače sramota a beusan mu je kolega , pa ga štiti, naravno!

CA
Cafa
13:38 07.11.2019.

VAR ne može pomoći ako je primjena nedosljedna. Nekad se traži provjera, nekad ne, nekad sudac odbije, nekad sudac nadglasa VAR, nekad mu oni jave što su vidjeli, nekad on pogleda video. Nekad se kontakt vidi, nekad ne, pa se igra ne zaustavlja ako nije ništa bilo ali nekad da. U tome leži problem, kao i u tome što se sad vidi da su pravila nogometa nejasna i nedorečena. Reci jbt jel noga u glavu crveni karton ili nije. Nemoj se izražavati sa "gruba povreda pravila i ugrožavanje zdravlja". Reci. Noga u glavu - crveni ili žuti? Konkretno.

DU
Deleted user
13:19 07.11.2019.

Ok, a kako to doraditi na primjer?! Pa uloga VAR-a je, a i trebala bi biti samo, "Ej, majstore (mislim na suca), dođi i sam pogledaj, imaš spornu situaciju, provjeri, pa odluči". To je jedina uloga VAR-a i što se tu sada ima doraditi. A i ako majstor ne želi ići pogledati, tko mu što može?! Kad želi pogledat će, kad ne, neće i prostor za "manifetluk" je opet tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije