Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džudaški Grand prix

Besmrtni džudaš Teddy Riner u Zagrebu

Barbara Matić
Foto: Hrvatski džudo savez
1/3
25.07.2019.
u 17:54

Najveći hrvatski aduti na ovom jakom zagrebačkom turniru bit će Barbara Matić (70 kg), Dominik Družeta (81 kg) i Zlatko Kumrić (100 kg)

Od petka do nedjelje u velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova (prednatjecanja počinju u 11 sati, a borbe za medalje su u 17 sati) održat će se sedmo izdanje zagrebačkog džudaškog Grand Prixa, jednog od devet najjačih turnira na svijetu. Ovaj put nastupit će 558 natjecatelja iz 87 zemalja, a među njima niz osvajača olimpijskih i svjetskih medalja ali i 15-ero hrvatskih predstavnika.

A među njima, naši najveći aduti bit će Barbara Matić (70 kg, osvajačica triju europskih bronci), Dominik Družeta (81 kg, europska bronca) i Zlatko Kumrić (100 kg).

Svi oni trebaju dobar nastup na zagrebačkom turniru i u ime skupljanja olimpijskih bodova.

- Dosadašnja natjecanja bodovala su se 50 posto, a ovo će meni biti prvi turnir koji se boduje 100 posto. Zapravo, boduje se svaki veliki turnir odnosno pet najboljih plasmana od 50 posto i pet najboljih u razdoblju u kojem se boduje 100 posto, a u Tokio će prvih 18 sa svjetske rang-liste - kazala je naša najbolja džudašica Barbara Matić koja se, na svjetskoj rang-listi, trenutno nalazi na 19. mjestu.

Na toj istoj listi Zlatko Kumrić je 33., a postolje u Zagrebu donijelo bi mu novi pomak:

- Na posljednja dva velika turnira bio sam peti pa se nadam da ću to prekinuti medaljom na ovom turniru. U prvom kolu imam Alžirca kojeg sam već jednom dobio, a ako ga prođem idem na Rusa koji je bio treći na svijetu i to bi bio pravi izazov.

Izazova se ne boji niti Dominik Družeta, 55. borac sa svjetske rang-liste koji se tek vratio iz ozljede.

- U prvom kolu idem na Argentinca koji je stariji i iskusniji što, s druge strane, znači da sam ja mlađi i življi.

U ždrijebu turnira našao se i besmrtni Francuz Teddy Riner (204 cm, 130 kg), deseterostruki svjetski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik koji će se može pohvaliti sa 144 pobjede u nizu i zacijelo će biti mamac za ljubitelje borilačkih sportova.

- Kako i našim sportašima tako je i nama ovaj turnir uvijek izazov i to u sportu u kojem se natječu sportaši iz čak 204 nacionalne federacije. Mi se, izvan strunjača, natječemo da budemo najbolji u svim organizacijskim aspektima kao što su smještaj, prijevoz, uvjeti za trening džudaša. Zagrebački Grand Prix danas je jedan od devet takvih turnira u svijetu, a među prva tri je po broju natjecatelja i kvaliteti organizacije. Vjerujem da s time pridonosimo hrvatskom turizmu. S obzirom na to da je u Zagrebu sve više turista, a sve više ih je iz azijskih zemalja, možda neki od njih i navrate na ovo natjecanje - kazala je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog džudo saveza.

>>> Pogledajte nježniju stranu Cro Copa


 
Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
20:47 25.07.2019.

Džudaš..baš bre izgleda onako srpski ovaj pravopis Vecernjega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije