Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300 tisuća eura na godinu

Besek odlazi s Ćirom u Kinu

Dražen Besek
Darko Gorenak
26.12.2009.
u 14:22

- Uistinu, uvjetima se nije mogla okrenuti glava. Ćiro i ja našli smo se na Badnjak i brzo smo našli zajednički jezik - kazao je Besek.

Kako se i nagađalo posljednjih nekoliko dana, nogometaši Varteksa ostali su bez trenera. Dosadašnji strateg krojača Dražen Besek prihvatio je mjesto prvog pomoćnika Miroslava Ćire Blaževića na klupi šangajskog Shenhua, četvrtoplasirane momčadi kineskog prvenstva. Ponuda koja je sletjela Beseku na stol, u prvom redu financijska, bila je takva da se nije mogla odbiti.
- Uistinu, uvjetima se nije mogla okrenuti glava. Ćiro i ja našli smo se na Badnjak i brzo smo našli zajednički jezik. Našao sam se predsjednikom Varteksa Zlatko Horvatom, pojasnio mu o čemu se radi i Varteks mi neće raditi problema prilikom odlaska - rekao je Besek.

Kako neslužbeno saznajemo, Besek bi za godinu dana u Kini, asistirajući Blaževiću, trebao zaraditi oko 300 tisuća eura. Besek je na mjesto trenera Varteksa sjeo u kolovozu 2007. godine, stigavši iz ptujske Drave. U ovoj sezoni s krojačima je upisao po pet pobjeda i remija, kao i sedam poraza, te ostavlja Varteks na 11. mjestu, ali i u polufinalu Kupa Hrvatske. Pred klupskim vodstvom sad je težak zadatak pronaći Besekovog nasljednika.

Obzirom na besparicu, najvjerojatnije će se tražiti novi trener u vlastitim redovima. Kao logična rješenja nameću se dosadašnji pomoćni trener Damir Maretić ili Branko Janžek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije