Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADALI A. BILBAO

Benzema odveo Real do pobjede, Modrić upisao asistenciju

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
21.04.2019.
u 18:16

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu za Real koji je stigao do 20. prvenstvene pobjede u ovoj sezoni, ali pet kola prije kraja ima još samo teoretske izglede za osvajanje naslova.

Nogometaši madridskog Reala pred svojim su navijačima svladali Athletic Bilbao sa 3-0 (0-0) u dvoboju 33. kola španjolskog prvenstva, a sva tri pogotka postigao je francuski napadač Karim Benzema.

Francuz je prva dva gola postigao glavom, u 47. minuti na ubačaj Asensija, a u 76. nakon udarca iz kuta koji je izveo kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Benzema je 'hat-trick' zaključio u 90. minuti, kad je prebacio istrčalog vratara Athletica Iaga Herreina.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu za Real koji je stigao do 20. prvenstvene pobjede u ovoj sezoni, ali pet kola prije kraja ima još samo teoretske izglede za osvajanje naslova.

Vodeća Barcelona ima 77 bodova, devet više od drugoplasiranog Atletico Madrida, dok je Real Madrid treći sa 13 bodova zaostatka za Kataloncima. Athletic Bilbao je ostao na sedmom mjestu sa 46 bodova.

U nedjelju su na rasporedu još preostale dvije utakmice 33. kola: Villarreal - Leganes (18.30 sati) i Betis - Valencia (20.45). 

Borussia nastavila lov za Bayernom

Nogometaši Borussije Dortmund zadržali su priključak s vodećim Bayernom pobijedivši u nedjeljnom dvoboju 30. kola njemačkog prvenstva domaći Freiburg sa 4-0 (1-0).

Najveće zasluge za 21. prvenstveni trijumf "crno-žutih" u ovoj sezoni pripadaju Marcu Reusu, strijelcu drugog te asistentu kod prvog i trećeg pogotka.

Kapetan Borussije u 12. minuti je nakon nekoliko brzih dodavanja izbio sam na lijevom krilu i poslao loptu usamljenom Jadonu Sanchu koji ju je samo gurnuo u mrežu. U 54. minuti Reus je odlično utrčao u prazan prostor, dobio pravovremeno loptu od Guerreira te ju poslao pokraj istrčalog vratara Schowolowa. U 79. minuti Rues je optrčao cijelu obranu Freiburga kako bi u kontranapadu utrčao s lijeve strane u kazneni prostor, dobio loptu i proslijedio ju do usamljenog Marija Goetzea koji ju je gurnuo u mrežu za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Paco Alcacer iz kaznenog udarca dosuđenog zbog igranja rukom Stenzela.

Četiri kola prije kraja prvenstva Bayern je na vrhu sa 70 bodova, jednim više od Borussije Dortmund, dok trećeplasirani RB Leipzig ima 61 bod. U neizvjesnoj borbi za Ligu prvaka četvrti je Eintracht sa 52 boda iz 29 utakmica. Petoplasirana Borussia Moenchengladbach sa 51 bodom i Hoffenheim sa 50 odigrali su 30 utakmica. Freiburg je sa 32 boda na 13. mjestu i s osiguranim mjestom u Bundesligi i sljedeće sezone.

U nedjelju (18 sati) će igrati još Hertha i Hannover, a 30. kolo će u ponedjeljak (20.30 sati) zaključiti Wolfsburg i Eintracht. 

>> Pogledajte slavlje igrača Dinama nakon novog naslova

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
23:47 21.04.2019.

Bravo Luka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije