Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTTENHAM Bent je Spurse stajao jednako kao Luka Modrić

Bent zabio više nego Keane i Berba skupa!

08.11.2008.
u 11:56

I Darren Bent (24) našao je napokon žrtvu postigavši (Dinamu) prvi hat-trick otkako je Tottenhamov igrač.

- Već sam zaboravio kakav je to osjećaj - kazao je Bent, koji je posljednji put tricu zabio u dresu Ipswich Towna prije pet godina.

Sjeća se kako je majci Shirley poklonio loptu s te utakmice.

Misle li neki da protiv kilave Dinamove obrane i nije teško postati stroj za pogotke, valja ipak podsjetiti da je Bent razarao i mnogo jače dvojce od Drpića i Bišćana. U statistici toga moćnoga centarfora čak je 101 pogodak na engleskim travnjacima, u dresu Ipswicha, Charltona i Tottenhama.

Treći strijelac lige
Bent je u sezoni 2005./2006., kao igrač slaboga Charltona, s 18 pogodaka bio treći strijelac Premijerne lige. Ispred njega bili su samo Henry i Van Nistelrooij.

Odmah ga je Tottenham kupio za gotovo 25 milijuna eura. Bent je trebao biti prvi napadač Spursa, a ispala je to za njega najgora sezona. Postigao je samo osam pogodaka, a Keane i Berbatov svaki po - 23!

No pogledamo li statistiku ove sezone, Bent je već sada efikasniji od svojih bivših suigrača zajedno.

Keane je za Liverpool postigao samo dva, Berbatov za Manchester United pet, a preporođeni Bent za Tottenham već - devet golova!

Takva forma nameće kandidaturu za dres reprezentacije jer, računamo li samo utakmice u klubu, Bent je najefikasniji engleski napadač. Rooney je za Manchester zabio pet, a famozni Walcott za Arsenal samo tri.

Bliži se i prva godišnjica posljednje Bentove utakmice za reprezentaciju. Tom zgodom imao je posla s mnogo neugodnijim Hrvatima od Dinama. Bilićevi dečki zagorčali su mu život s 3:2 na Wembleyu.

Bent je kao klinac bio žestoki navijač Arsenala i čak je imao godišnju ulaznicu za njegove utakmice na Highburyju.

Pogađa i iz zračnice
Da je zaista prvoklasan strijelac, Darren Bent dokazao je 2004. godine kada je dobio policijsku prijavu jer je iz zračne puške nastrijelio 12-godišnjeg dječaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije